Rossz jel – Nyáron is elárasztotta a víz a velencei Szent Márk teret

Az előrejelzések szerint az olasz történelmi város a pusztulás felé tart.

Szokatlan módon nyáron árasztotta el a víz a Szent Márk teret, ami Velence alacsonyabban fekvő részei közé tartozik – jelentette a Euronews .

A magas vízállás természetes jelenség, normális és átmeneti a város számára. Mindig is a velencei élet része volt. Az árapály -csúcs azonban általában ősszel és télen érinti Velencét. A város történetében eddig csupán ötször fordult elő, hogy az ár nyáron érkezett.

A televíziós csatorna korábban részletesen foglalkozott az olasz történelmi város sorsával.

Azt írták, hogy 2100-ig Velence - akárcsak több más tengerparti település - a pusztulás szélére sodródhat. A lagúnákat védő gátrendszer csak kivételes helyzetekre készült. Az éghajlatváltozással kapcsolatos becslések szerint ennek az évszázadnak végére a tengerszint 50 centiméterrel fog megnőni Velencében.

Egy félméteres vízszint-emelkedés katasztrófa lenne a város számára, mert az azt jelentené, hogy a tengerszint 82 centiméterre nőne. A Szent Márk tér pedig 80 centire van, tehát állandóan víz alatt lenne.

„A visszaszámlálás megkezdődött” – szól az előrejelzés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video