Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reszkessetek, zuglakók! - Irtóhadjárat hatóságilag

Egzotikus utazásra hívjuk az olvasót - ráadásul ingyen. Lakásunk a zoológia csodáit tartogatja, nagyítónk alatt a velünk élő rágcsálók és rovarok. Csak erős idegzetűeknek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberen élősködő vérszívó tetvek, maláriát terjesztő és egyéb vérszívó szúnyogok, betegséget terjesztő, vagy okozó kullancsok és atkák, embervért is szívó bolhák, ágyi poloska, házi légy és egyéb élelmiszert szennyező vagy vérszívó legyek, csótányok és egyéb élelmiszert szennyező rovarok,vándor- és házi patkány, házi egér és a zárt térben megtelepedett egyéb egerek – így határozza meg egy határozat a járványügyi szempontból veszélyes rovarokat és rágcsálókat. Borzongató rágondolni, de többségünk együtt él valamelyikkel.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Undorítóak, megkeserítik az életünket, ráadásul veszélyesek is - a velük szemben vívott harcunk pedig általában eredménytelen, sajnos önmagában a higiénia nem elegendő fegyver ellenük. Végső megoldást csak a szakembertől várhatunk, de még nekik is kihívást jelent minden irtás.

Akiktől a patkányok rettegnek

Palkó László, egészségügyi gázmester családi örökségként viszi tovább a szakmát. Szombathelyen az édesapjával közös vállalkozásban ők végzik a rágcsáló és rovarirtásokat. E héten például - a kötelező önkormányzati irtás keretében - a Csónakázó-tónál tették ki csapdáikat.

Rágcsálóirtás
Palkó László - irtás a tónál
Mészáros Zsolt

Szereti a munkáját, érdekes esetei is akadnak bőven – de erről majd később. Előbb következzen az idegenvezetés.

A poloska: katasztrófa a lakásban

Poloska
A poloska
Mint megtudjuk, külön konferenciák tárgya az ágyi poloska, mely ugyancsak feladja a leckét a szakembernek. A rejtőzködő életmódú állatka bárhol megbújik bútor, kárpit, szövetek, képkeret, konnektor, villanykapcsoló, vezeték egyaránt otthona lehet. Hazavihetjük a bútorboltból is, volt példa arra, hogy a mintadarabként használt – aztán nyomott áron eladott – ággyal a poloskát is hazavitte a vásárló.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés