Rövidesen Svédország is dönt a NATO-csatlakozásról

Putyin Ukrajna elleni inváziója mindent átír.

A The Duardian arról számol be, hogy a svéd kormánypárt, a Szociáldemokrata Párt úgy tűnik, támogatni fogja az ország NATO-csatlakozását, erről vasárnap este döntenek.

A döntés valószínűleg az lesz, hogy Svédország is jelentkezik az észak-atlanti fegyveres szervezetbe, pedig a pártvezetésen belül korábban egyáltalán nem volt népszerű, az ország NATO-tagsága.

Ha valóban megtörténik ez a döntés, akkor Svédország – a finnekhez Finnország bejelentette NATO-csatlakozási kérelmét May 12. 10:24 hasonlóan – évtizedek óta gyakorolt védelmi politikával szakít, amely a katonai semlegességet hirdette. úgy tűnik Putyin Ukrajna elleni inváziója azonban mindent átír.

Moszkva fenyegetése Az oroszok megtorlással fenyegetőznek a finn NATO-csatlakozás miatt May 12. 19:13 ellenére úgy tűnik, Stockholmot és Helsinkit nem lehet eltántorítani a NATO-tagságtól, pedig a Kreml már arról beszélt, hogy Kalinyingrádba telepítenek atomfegyvereket és hiperszonikus rakétákat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek