A Savaria Karnevál számokban

Kb. százezer látogató, 310 program, 65 vendéglátóhely, 20 km-nyi elektromos vezeték, 300 rendező. Az idei karnevál érdekességei.

A szervezők sikernek könyvelték el az idei karnevált. Mindezt a kedd esti szponzori rendezvényen hangsúlyozták, ahol számot is adtak néhány dologról. Sajnos, a költségvetésről, vagyis az elköltött és beszedett pénzekről nem tudtunk meg semmit, de így is kaptunk érdekes adatokat.

Csak 15 program maradt el

A látogatók számáról nincs pontos adat, de 100 és 105 ezerre saccolják a szervezők. Ami a város lakosságának a 125 százaléka. Ez némileg alacsonyabb, mint az előző években, de úgy vélik, a pénteki hőségriadó, majd a szombati vihar előrejelzés miatt alakult így.

A karneváli helyszínekre 65 vendéglátó vállalkozás települt ki, alkoholos italokat 42 vállalkozás kínált. A vásározók és kézművesek összesen 210-en voltak, ami szép szám ahhoz képest, hogy nem sokkal a karnevál előtt még bojkottal fenyegetőztek Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál 2011. June 09. 17:17 a belépőjegy terve ellen.

A három napra összesen 310 programot szerveztek, a szombat esti vihar miatt mindössze 15 maradt el. A Művészetek Utcájában és az Isis Galériában 41 művész mutatkozott be. A helyszíneken összesen 20 km-nyi áramszolgáltató vezetéket fektettek le, és 560 csatlakozási pontot építettek ki.

A helyi erők

A hétköznapokhoz képest jóval több hulladéktárolót, pontosabban plusz 112 darab hulladékgyűjtőt és konténert helyeztek ki, a területről összesen 28 200 kg hulladékot szállítottak el. A takarítással most is hátrányos helyzetűeket és tartós munkanélkülieket bíztak be, összesen 66-an dolgoztak ezen.

A szervezési és lebonyolítási feladatokat kb. 300 helyi rendező látta el, a kézművesek 18-20, a vendéglátók 20-22 százaléka volt helyi. A karneválon dolgoztak civil önkéntesek is, mintegy százan, a Civil Korzón 16 szervezet mutatkozott be. Sikeres volt a véradási akció is, a három nap alatt 415-en jelentkeztek, közülük 338-an adhattak vért. Az 50 százalékos vasúti kedvezményt 600-an vették igénybe, ez több mint az elmúlt években.

És végül: a karnevál előkészítéséről, lebonyolításáról minden jelentősebb hazai televízió, rádió, országos terjesztésű lap is beszámolt, és persze a helyiek is. Köztük lapunk is, karneváli rovatunkat itt találja, ha szeretné felidézni az idei eseményeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet