A Savaria Karnevál számokban

Kb. százezer látogató, 310 program, 65 vendéglátóhely, 20 km-nyi elektromos vezeték, 300 rendező. Az idei karnevál érdekességei.

A szervezők sikernek könyvelték el az idei karnevált. Mindezt a kedd esti szponzori rendezvényen hangsúlyozták, ahol számot is adtak néhány dologról. Sajnos, a költségvetésről, vagyis az elköltött és beszedett pénzekről nem tudtunk meg semmit, de így is kaptunk érdekes adatokat.

Csak 15 program maradt el

A látogatók számáról nincs pontos adat, de 100 és 105 ezerre saccolják a szervezők. Ami a város lakosságának a 125 százaléka. Ez némileg alacsonyabb, mint az előző években, de úgy vélik, a pénteki hőségriadó, majd a szombati vihar előrejelzés miatt alakult így.

A karneváli helyszínekre 65 vendéglátó vállalkozás települt ki, alkoholos italokat 42 vállalkozás kínált. A vásározók és kézművesek összesen 210-en voltak, ami szép szám ahhoz képest, hogy nem sokkal a karnevál előtt még bojkottal fenyegetőztek Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál 2011. June 09. 17:17 a belépőjegy terve ellen.

A három napra összesen 310 programot szerveztek, a szombat esti vihar miatt mindössze 15 maradt el. A Művészetek Utcájában és az Isis Galériában 41 művész mutatkozott be. A helyszíneken összesen 20 km-nyi áramszolgáltató vezetéket fektettek le, és 560 csatlakozási pontot építettek ki.

A helyi erők

A hétköznapokhoz képest jóval több hulladéktárolót, pontosabban plusz 112 darab hulladékgyűjtőt és konténert helyeztek ki, a területről összesen 28 200 kg hulladékot szállítottak el. A takarítással most is hátrányos helyzetűeket és tartós munkanélkülieket bíztak be, összesen 66-an dolgoztak ezen.

A szervezési és lebonyolítási feladatokat kb. 300 helyi rendező látta el, a kézművesek 18-20, a vendéglátók 20-22 százaléka volt helyi. A karneválon dolgoztak civil önkéntesek is, mintegy százan, a Civil Korzón 16 szervezet mutatkozott be. Sikeres volt a véradási akció is, a három nap alatt 415-en jelentkeztek, közülük 338-an adhattak vért. Az 50 százalékos vasúti kedvezményt 600-an vették igénybe, ez több mint az elmúlt években.

És végül: a karnevál előkészítéséről, lebonyolításáról minden jelentősebb hazai televízió, rádió, országos terjesztésű lap is beszámolt, és persze a helyiek is. Köztük lapunk is, karneváli rovatunkat itt találja , ha szeretné felidézni az idei eseményeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet