Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan pályáztak a Savaria mozi kávézójára, de nincs nyertes

Hat pályázatból három érvénytelen lett, köztük a két legjobb ajánlat is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még a nyár elején röppent fel a hír A Savaria mozi bérbeadását tervezgeti a szombathelyi városvezetés 2019. June 13. 06:41 , hogy nem csak a Savaria mozi kávézóját, hanem akár az egész mozit bérbe adhatja az önkormányzat. Gyorsan kiderült Nem adja a Savaria mozit a közgyűlés Éljen Szombathely-frakciója 2019. June 17. 17:13 , hogy ez csak egy tájékoztató anyagban szerepelt, nem tervezték az amúgy nyereségesen működő, önkormányzati tulajdonú és az Agora Kulturális Központ által működtetett mozi bérbeadását.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A mozikávézó körül az utóbbi időben felforrósodott a hangulat, voltak olyan vélemények, hogy túl keveset fizet a mostani bérlő, és hogy nem kellett volna többször is pályázat nélkül meghosszabbítani a szerződését. Mert ez történt kétszer is.

Koncert alatt ilyen a mozi kávézója
Kovács Dávid

A neuralgikus pontot az aulában szervezett koncertek jelentik, amelyek jelentős hasznot hoznak a vendéglátóhelynek, és arról szült a vita, hogy ezt a hasznot az Agora is megszerezhetné, illetve arról, hogy a kávézó bérlője többet is áldozhatna a kultúra támogatására. Erről a vitáról egyébként nemrég podcastunkban beszélgettünk Nyugat podcast: Hogyan lehetne és kell-e javítani Szombathely kulturális életét? 2019. November 19. 16:04 az Agora igazgatóhelyettesével, Prieger Szabolccsal, és kiderült, hogy azért nem ilyen egyszerű a helyzet.

A közgyűlés azonban gyorsan rövidre zárta a témát még júniusban, a nyári szünet előtt. Mivel a kávézó bérleti szerződése decemberben lejár, úgy döntöttek Az új közgyűlés dönt majd a mozi büféjéről, kisegítik a Haladást, megtiltották a város nevének használatát 2019. June 18. 08:18 , hogy kiírják az új pályázatot, azzal, hogy annak eredményéről már a választások után felálló új közgyűlés dönt majd.

A jövő heti közgyűlésre készített anyagból azonban kiderül, hogy ez sem olyan egyszerű. Hat pályázat érkezett, négy szombathelyi vállalkozástól, köztük a jelenlegi bérlőtől, a CAFE 5 Vendéglátó és Szolgáltató Kft-től. Pályázott még egy séi és egy zalaegerszegi cég.

A legjobb ajánlatot Panda István tette, havi nettó 810 000 forintos bérleti díjjal. Ő egyébként évekkel ezelőtt már bérelte az Art Cafét, ahol vitába keveredett az Agorával Mégsem száll ringbe a Művészetek Házáért a bérlő 2013. July 26. 08:00 , majd az épület (a Művészetek Háza) új tulajdonosával Bezárt a szombathelyi Art Café 2014. August 05. 14:26 , ez utóbbinál ő nyerte meg Jogerős lett: az eredeti állapotokat kell visszaállítani a szombathelyi Art Caféban 2015. August 20. 01:39 a bírósági pert.

A mozi kávézóra a második legjobb ajánlat az Eurosolving Kft-é volt. havi nettó 708 710 forinttal. A jelenlegi bérlő havi nettó 524 000 forintot ajánlott.

Viszont három pályázat, köztük a két legjobb, formai okok miatt érvénytelen volt. Ezért Nemény András polgármester azt javasolja a közgyűlésnek, érvénytelenítsék a pályázatot, és januárban írjanak ki új pályázatot. A jelenlegi bérlő szerződését pedig hosszabbítsák meg 2020. április 30-ig.

A javaslatról november 28-én, csütörtökön dönt a közgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés