Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több mint ezer növényt ültettek be a Savaria Múzeum kertjébe

Egyelőre még várjuk, hogy kibújjanak.

A tavaszi nagy kert frissítések kapcsán jutott eszünkbe, hogy mi lehet a januárban átadott Savaria Múzeum parkjával Átadó címén megfagyasztottuk magunkat a Savaria Múzeum kertjében 2017. January 09. 15:27 . Elvégre mégis akkor mutatná meg végső formájáta park, ha virágba borulna és a fű is kisarjadna már.

Savaria Múzeum park
Egyelőre még elég vékonykák a kiültetett növények
GA

A kertet rendben tartó Szomparkhoz fordultunk, hogy hol tartanak a munkával. Azt a választ kaptuk, hogy a tavasszal telepíthető évelő növények elültetése, a gyepesnek tervezett felületek füvesítése, és az öntözőrendszer tavaszi üzembe helyezése már megtörtént.

Savaria Múzeum park
Ebből itt hamarosan gyep lesz
GA

A vegyes évelőágyásokat kialakították. Harminchárom fajta növényt ültettek el. Többek között árnyékliliom fajtákat, levendulát, díszfüveket, íriszt, bazsarózsát, harangvirágot láthatnak majd a parkban sétálók. Összesen 1045 darab lányszárú növényt ültettek ki a kertészek.

Most már csak azt meg kell megvárnunk, hogy a természet tegye a dolgát és szépen kinőljön minden.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra