Jót tett a Savaria Múzeum kertjének az időutazás?

Trendy, fancy, sexy vagy nagyon nem az? Szavazzanak!

Kandelláberek, hattyúház, kerítés. Csak néhány változás, amit a Savaria Múzeum kertjén végrehajtottak az elmúlt időszakban. Tavaly nyáron jelentették be Estére bezár eztán a múzeumkert 2016. June 23. 12:03 , hogy rendbeszedik a régóta elhanyagolt kertet, ám nem modernizálásról, hanem visszaöregítésről volt szó. A Múzeum kertje ugyanis azt a hangulatot kapta vissza amit az 1900-as évek elején árasztott.

Savaria Múzeum parkja
Szép, szép, de nem lett egy közösségi tér
Mészáros Zsolt

A dolog érdekessége az, hogy míg a Nyugat-Európai országokban inkább a vendégek és látogatók becsalogatására tesznek erőfeszítéseket, addig Szombathelyen kertés és kilincses kapu próbálja meg kizárni őket. Közösségi tér helyett, egyfajta izolált teret hozva így létre.

Savaria Múzeum parkja
1900-as éveket idéz a kandelláber, de kinek világít?
Mészáros Zsolt

A kert ugyan kizöldült, de játszó gyerekeket, fűben olvasó lányokat, vagy labdázó srácokat azonban továbbra sem látni. Kérdés persze, hogy nem pazarlás e ez egy belvárosi park kapcsán, amire 150 millió forintot költött nemrég a város közpénzből.

Savaria Múzeum parkja
Úgy néz ki, a növények legalább jól érzik magukat
Mészáros Zsolt

Hát akkor most szavazzátok meg szombathelyiek, hogy mennyire érzitek magatoknak a régi/új múzeum kertet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet