Schmidt Máriának nem elég tizenkét milliárd a rendszerváltás ünneplésére

Kért még másfél milliárdot, hogy biztosan jusson mindenre.

A rendszerváltásnak emléket állító „30 éve szabadon” emlékév programjaira a kormány 2019-ben már adott 12 milliárd forintot, úgy tűnik ez nem volt elég. Tavaly decemberben az ezért felelős Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványt képviselő Schmidt Mária kormánybiztos további 1,5 milliárd forint támogatást kért – írta a Magyar Hang . Az információt egy a lap birtokába jutott támogatási kérelemre alapozzák.

A pénz nagy részét, 630 millió forintot arra kérték, hogy pedagógusokat képezzenek tovább a rendszerváltásról. A korábban tervezett 700-nál jóval több, 5000 pedagógusnak tartanának továbbképzést. A Magyar Hang szerint támogatást kértek egy konferenciára is, amire egyszer már kaptak 20 millió forint közpénzt.

De forrást kértek egy 26 perces dokumentumfilmre, ami az „emlékév narratív összegzését” szolgálná, többnyelvű hangsávval, emellett egy 200 oldalas, hasonló célú kötet is a tervek között szerepel még. A lap azt írja, hogy a dokumentumból az is kiderült, hogy Schmidt Mária kezdeményezte az emlékév meghosszabbítását. Ez idén tavasszal meg is történt: a rendszerváltás emlékéve már 2022 végéig tart – összegzi a 168ora.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek