Zsirán és Szombathelyen van otthon, Sopronkövesden főz a Séfek séfe döntőse

Nagy Péter a szombathelyi Orlayban végzett, ahonnan már került ki Séfek séfe-nyertes.

- Kicsit csalódott vagyok, amiért nem sikerült nyernem, de magamban a döntőt tűztem ki célul, az pedig sikerült - nyilatkozta a 31 éves, a képernyőkről már több millió magyar számára ismerőssé vált Nagy Péter az ujszonalunk.com -nak. A stúdióban mindig higgadt, a legnagyobb felfordulás közben is alkotni képes fiatalember talán éppen otthonról hozza ezt a hozzáállást. Édesapja a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán fekvő, de utóbbihoz tartozó Zsira polgármestere, édesanyja a település "kulturális mindenese". Rendkívül büszke az egész falu és persze a família a jóképű Péter főzőtudományára és arra, ahogy nyugodtan és okosan megállta a helyét a műsorban. Péter sokat van a zsirai szülői házban, de már Szombathelyen él és Sopronkövesden dolgozik.

Nagy Péter a stúdióban. Képes volt csak a tányérra figyelni.
TV2
Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

- Nagy élmény volt a Séfek séfe, mindig emlékezni fogok rá. Az ismert emberek közvetlenségét, az erőltetett munkatempót, a mindenütt ott lévő kamerákat viszonylag gyorsan megszoktam, képes voltam extrém körülmények között is koncentrálni. Egyébként is nyugodt srác vagyok, itt sem stresszeltem agyon magam. A társaimra sem ellenfélként tekintettem, úgyhogy tulajdonképpen én jól tudtam érezni magam - mesél érzéseiről Nagy Péter, aki szakács és cukrász végzettséggel is rendelkezik.

- A nagymamám és az anyukám is süt-főz otthon, nyilván az ő példájuk is hatott rám, de a szakmaválasztásomban engem elsősorban az alkotás lehetősége motivált. Ízekkel, színekkel, illatokkal és formákkal lehet játszani, ráadásul az eredménnyel másoknak is örömet okozhatok. Számomra az sem elhanyagolható szempont, hogy a munkámban mindig van hová szintet lépni, fejlődni nem lehet, hanem kell, és nekem ez tetszik. A Séfek séfe még fel is piszkálta bennem ezt az érzést, el is határoztam, hogy még tanulni akarok, még kreatívabb szeretnék lenni, s ehhez új utakat keresek - árulja el Nagy Péter.

Érdekesség, hogy Nagy Péter abban a szombathelyi Orlay Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában végzett, ahonnan már került ki Séfek séfe nyertes. Péter szerint minden fontosra megtanítja diákjait az iskola, amire a kreatív, szorgalmas és a lehetőségeket meglátó fiatal szakemberek építhetnek. Minden más pedig rajtuk múlik...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód