Zsirán és Szombathelyen van otthon, Sopronkövesden főz a Séfek séfe döntőse

Nagy Péter a szombathelyi Orlayban végzett, ahonnan már került ki Séfek séfe-nyertes.

- Kicsit csalódott vagyok, amiért nem sikerült nyernem, de magamban a döntőt tűztem ki célul, az pedig sikerült - nyilatkozta a 31 éves, a képernyőkről már több millió magyar számára ismerőssé vált Nagy Péter az ujszonalunk.com-nak. A stúdióban mindig higgadt, a legnagyobb felfordulás közben is alkotni képes fiatalember talán éppen otthonról hozza ezt a hozzáállást. Édesapja a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán fekvő, de utóbbihoz tartozó Zsira polgármestere, édesanyja a település "kulturális mindenese". Rendkívül büszke az egész falu és persze a família a jóképű Péter főzőtudományára és arra, ahogy nyugodtan és okosan megállta a helyét a műsorban. Péter sokat van a zsirai szülői házban, de már Szombathelyen él és Sopronkövesden dolgozik.

Nagy Péter a stúdióban. Képes volt csak a tányérra figyelni.
TV2

- Nagy élmény volt a Séfek séfe, mindig emlékezni fogok rá. Az ismert emberek közvetlenségét, az erőltetett munkatempót, a mindenütt ott lévő kamerákat viszonylag gyorsan megszoktam, képes voltam extrém körülmények között is koncentrálni. Egyébként is nyugodt srác vagyok, itt sem stresszeltem agyon magam. A társaimra sem ellenfélként tekintettem, úgyhogy tulajdonképpen én jól tudtam érezni magam - mesél érzéseiről Nagy Péter, aki szakács és cukrász végzettséggel is rendelkezik.

- A nagymamám és az anyukám is süt-főz otthon, nyilván az ő példájuk is hatott rám, de a szakmaválasztásomban engem elsősorban az alkotás lehetősége motivált. Ízekkel, színekkel, illatokkal és formákkal lehet játszani, ráadásul az eredménnyel másoknak is örömet okozhatok. Számomra az sem elhanyagolható szempont, hogy a munkámban mindig van hová szintet lépni, fejlődni nem lehet, hanem kell, és nekem ez tetszik. A Séfek séfe még fel is piszkálta bennem ezt az érzést, el is határoztam, hogy még tanulni akarok, még kreatívabb szeretnék lenni, s ehhez új utakat keresek - árulja el Nagy Péter.

Érdekesség, hogy Nagy Péter abban a szombathelyi Orlay Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában végzett, ahonnan már került ki Séfek séfe nyertes. Péter szerint minden fontosra megtanítja diákjait az iskola, amire a kreatív, szorgalmas és a lehetőségeket meglátó fiatal szakemberek építhetnek. Minden más pedig rajtuk múlik...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód