Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Semjén Zsolt attól tart, hogy a gyerekeink már nem fognak vadászni

A vadászat a történelem során még nem volt olyan kihívás előtt, mint manapság, amikor megkérdőjelezik a vadászat legitimitását, jogosságát, helyességét – mondta Semjén Zsolt az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap Budapesten.

A miniszterelnök-helyettes mindeközben leszögezte, hogy az ember és a természet felől nézve is legitim, különösen, mivel az ember antropológiájának meghatározó része az a vadászszenvedély amely az ősidőkből származik.

Hozzátette: szerinte „nem nekünk kell magyarázkodnunk a tekintetben, hogy miért vadászunk” - idézi az Index - Az szorul magyarázatra, hogy miért tagadja meg valaki az őseinek az örökségét, és miért tekint előítéletesen a vadászokra és a vadászatra – vélte Semjén, aki azt is elmondta, hogy sem agrárium, sem erdőgazdálkodás, sem valódi természetvédelem nem létezik fenntartható vadászat nélkül, amelyre a mennyiségi és minőségi vadgazdálkodáshoz is szükség van.

Semjén Zsolt véleménye szerint ha ezeket az érveket a társadalomnak elmondják, akkor lesznek ugyan viták, de most van az a pillanat, amikor defenzívából offenzívába kell átmenni, mert ha ezt most nem tesszük meg, a gyerekeink és az unokáink már nem fognak vadászni – mondta, hozzátéve, hogy ez szerinte „az emberiség egyik nagy értékének és nagy hagyományának a pusztulását jelentené” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra