Siker Félixnek, siker a Nyugat.hu-nak

Megbolydult a világ Szabó Félix körül, amióta megjelent írásunk erről a tehetséges jáki tornászfiúról. Ugyanis sikerült a háromgyerekes családnak olyan szponzort találni, mint az ÉNYKK, vagyis az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.

Az elmúlt negyed évben, amióta nem találkoztunk Szabó Félixszel, A jáki tornászfiú még a Haladáshoz is túl ügyes volt 2013. December 26. 15:15 láthatóan sokat nőtt és izmosodott. Akkor karácsonyra készültünk, most húsvétra, akkor a tízéves tornásztehetség a jáki iskola még félig parketta nélküli, „szétbombázott” tornatermében, porban és lehetetlen állapotok között edzett, most a Haladás VSE munkacsarnokának professzionális tornaszerei között.

Szabó Félix edzés közben
Laza bemelegítés
Bonyhádi Zoltán

Nagyot fordult Félix körül a világ, ugyanis karácsonyi cikkünk hatására sikerült a háromgyerekes családnak a kisfiú szakmai felkészítéséhez szponzorokat találni, így Félix már új helyen, magánedzővel készülhet az országos versenyekre.

Hogy elérhesse álmait…

Egy csütörtöki edzésnapon kísértük el a Haladás-csarnokba, abból az apropóból, hogy az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. is Félix mellé állt, és a kisfiú egyik fő támogatója lett. A központ neve még újdonság lehet, ám a közlekedési cég fajsúlyát mi sem jelzi jobban, minthogy 2015. január 1-jétől ebbe a szombathelyi székhelyű cégbe olvadnak be a régió Volán társaságai (Bakony Volán Zrt., Balaton Volán Zrt., Kisalföld Volán Zrt., Somló Volán Zrt., Vasi Volán Zrt., Zala Volán Zrt.). Ennek kapcsán kérdeztük Papp Lászlót, a Társaság vezérigazgatóját.

Szabó Félix edzés közben
Félix Papp Lászlóval
Bonyhádi Zoltán

- Milyen szempontok alapján döntöttek Félix támogatása mellett?

- Az integráció megvalósulását követően – négyezer főt meghaladó munkavállalói létszámmal – az ÉNYKK Zrt. lesz a Dunántúli országrész egyik legnagyobb munkáltatója. Úgy gondolom, hogy egy ekkora állami nagyvállalat esetében a társadalmi szerepvállalás is hangsúlyt kell, hogy kapjon. Ez irányú felelősségérzetünkről, országos kezdeményezésekhez való csatlakozással már tanúbizonyságot tett cégcsoportunk a tavalyi év során is.

Az ÉNYKK Zrt. most a régión belül kíván segíteni egy ifjú tornásznak abban, hogy tehetsége kiteljesedjék. A Nyugat.hu portálon megjelent híradás kapcsán került sor a kapcsolatfelvételre Szabó Félix szüleivel. Személyesen tapasztaltam meg a Vas megyei Jákon élő, három gyermeket nevelő család áldozatvállalását, illetve Félix mindent elsöprő lelkesedését a tornasport iránt. Amikor az is kiderült, hogy a fiú fejlődése szempontjából csak az jelent megoldást ha 10 évesen Győrbe igazol és kollégiumba költözik, úgy döntöttünk, hogy egy szerény összeggel az ÉNYKK Zrt. is hozzájárul ahhoz, hogy ez a fiatalember elérhesse álmait. Figyelemmel kísérjük fejlődését, és amennyiben érdemesnek bizonyul rá, nem zárkózunk el attól, hogy a jövőben is segítsük őt.

Szabó Félix edzés közben
Edzés közben
Bonyhádi Zoltán

Mert ez is egy megyehatáron átnyúló projekt: a Volánok hatékony működtetésének és Félix fejlődésének biztosítása, egyaránt régiós szinten garantált – fogalmazott a vezérigazgató.

A balett és a torna közt választhat – mindkét helyre felvették Győrben

Míg Félix bemelegít, mi anyukájával beszélgettünk, aki elmeséli, hogy Félix már hónapok óta itt Szombathelyen, a Haladás tornacsarnokában edz, felkészítő edzője Rácz Gábor, akit Hüll Tamás edző helyettesít távolléte esetén. Ugyanis a karácsonykor megjelent riportunknak hála egy jáki család felajánlotta, és ki is fizette Félix fél éves edzésköltségét. A jáki iskolában, ahová Félix még ebben a tanévben jár, ugyan időközben elkészült a tornaterem, azonban szerhiány miatt itt már nemigen tud tovább fejlődni és versenyekre készülni korábbi felkészítőjével Weidinger Veronikával.

Szabó Félix edzés közben
Edzés közben
Bonyhádi Zoltán

Az is biztosnak látszik, hogy Félix szeptembertől Győrben tanulhat tovább, felvették a balettintézetbe és a sportiskolába is, úgyhogy választhat, hol szeretné folytatni az ötödiket kollégiumos diákként. Mindkét iskola előnyére válhatna. Januárban a Győr BD SE-től átkerült a Győri Atlétikai Clubhoz, az ő színeikben versenyez, a Haladásba csak magánedzésekre jár, heti négy alkalommal egy reggeli és három kora esti edzéseken vesz részt alkalmanként másfél órát.

Szabó Félix edzés közben
Edzés közben
Bonyhádi Zoltán

Az elkövetkezendő tavaszi időszakban két verseny is vár rá. Május 10-én a győri klub versenyzőjeként Budapestre indul, egy országos bajnokság első fordulójára. Most azon dolgoznak, hogy erre a versenyre már mind a hat tornaszeren be tudja gyakorolni a kötelezően előírt gyakorlatsorokat. Május 31-én pedig a Balaton Kupán vesz részt, a jáki iskola nevezésével, itt a korábbi évekhez hasonlóan csak három szeren kell versenyeznie. A család pedig tényleg köszöni mindkét támogatást, mivel Félix számára bármilyen apró segítség is jól jön.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

A jáki tornászfiú még a Haladáshoz is túl ügyes volt

Félix még csak negyedikes, ám ahány országos versenyen elindult, annyi éremmel tért haza. Hogyan tovább? Ha kislány lenne, nem lenne semmi gond.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport