14 éves Christian Dior-modell okozott kételyeket és felháborodást a divatvilágban, és nem csak ott

Sofia Mechetner bármennyire is gyönyörű, még gyerek, a legutóbbi Christian Dior divatbemutatón azonban a mellbimbója is kivehető volt a ruhán keresztül.
REX USA

A fiatal modellek nem számítanak újdonságnak a fashion worldben: ezeregy mesét hallottunk már apró gyerekekről, akik már ovisként a reflektorfényben pózolnak, tinédzserként pedig a legprofibb fordulókat hajtják végre a kifutó végén. Sőt, Kate Mosst is tizennégy évesen igazolták le a Storm Model Managementhez, Cara Delevingne pedig tízévesen mutatkozott be az olasz Vogue címlapján - igaz, akkor még gyerekruhákat promózva.

Sofia Mechetner feltűnése azonban megkavarta kicsit a hullámokat. Az ifjú izraeli modell ugyanis mindössze 14 éves, mégis egy olyan lenge ruhát adtak rá a Christian Dior őszi-téli kollekcióját bemutató estén, ami látni engedte mellmagasságban azt, amit lenge ruhában, melltartó nélkül látni lehet. Mi sem mutatjuk meg, ahogy a Huffington Post is kikockázta a fotóját:

HuffPost

Mechetner két évre írt alá egy 74 millió forintnak megfelelő összegű szerződést a Diorhoz, annak ellenére, hogy a divatbiznisz fő szabályalkotói (British Fashion Council, Council of Fashion Designers of America) már korábban is arra kérték a tervezőket, hogy csak legalább 16 éves lányokat eresszenek a kifutóra.

Szegény családból jött

Ahogy több sajtótermék is beszámolt róla, a lány nem túl csillogó körülmények közül érkezett bele a modellvilágba, két másik lánytestvérével osztozik egy szűk szobán, édesanyjuk pedig három munkát végez egymás mellett, hogy 280 ezer forintnak megfelelő összeget szedjen össze hónapról hónapra.

Sofia Mechetner a szobájában
fusion.net

Azt a Washington Post is megjegyezte, a sztorija túl mesés-klisés ahhoz, hogy igaz legyen, de attól még persze lehet igaz: a modellkarrierrel próbálkozó Mechetnert állítólag Párizsban elutasították az exkluzív Viva ügynökségnél a kora miatt, ezért szabadidejében kísérőjével meglátogattak egy Dior-üzletet. Itt csodák csodájára egyenesen belefutottak a luxusmárka fő dizájnerébe, Raf Simonsba. Kértek tőle egy közös szelfit, szó szót követett, persze Mechetner története is elhangzott, innentől pedig már ismerjük a sztorit - jött a szerződés és a botrány.

Bár nem tudjuk, mit hoz számára a jövő, és spekulálni nem túl bölcs dolog, mégsem ok nélkül való aggódni amiatt, hogy a fiatal modell egy olyan világba hullott most bele, ahol rögtön felnőttként kezelik, tekintet nélkül az éppen csak kiforrás alatt álló, talán kamaszosan önbizalomhiányos személyiségére, és ahol fogcsikorgatóan kegyetlen verseny folyik a modellek között.

(via HuffPost & DailyBeast)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű