Soha nem látott mértékű béremelés a kecskeméti Mercedes gyárnál

A teljes juttatási csomag összességében akár 30 százalék feletti pluszt is hozhat a konyhára egyes munkavállalóknak.

Két lépcsőben, együttesen 24 százalékos béremelésről, továbbá eredményrészesedésről állapodott meg a kecskeméti Mercedes-gyárban a német autóipari konszern hazai menedzsmentje a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – tudta meg az index.hu . A teljes juttatási csomag így összességében akár 30 százalék feletti pluszt is hozhat a konyhára egyes munkavállalóknak.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról.

A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről – mondta el a tájékoztatójában az MBMH Kft. Kifejtették: a vállalat stabil foglalkoztatást, valamint versenyképes juttatási csomagot és komoly fejlődési lehetőségeket kínál a kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. valamennyi aktív dolgozójának alapbére 2023-ban két lépcsőben emelkedik: január 1-jétől 17%-kal, majd egy második lépcsőben augusztusban további 7%-kal.

A bérmegállapodás további elemeivel együtt – ilyenek például az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés – a teljes juttatási csomag összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek