Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkal hamarabb elkezdhetett terjedni a koronavírus, mint azt eddig gondoltuk

Egy új tanulmány szerint már augusztusban megjelent Kínában a koronavírus.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jelenlegi uralkodó feltételezések szerint a Covid-19 megbetegedést okozó SARS-Cov-2 vírus októberben, novemberben kezdethetett el terjedni a kínai Vuhanban, és az első megbetegedésekről december végén értesítették a WHO-t. Ezzel szemben a Harvard Medical School egy most közzétett tanulmányában azt állítja, hogy a vírus már augusztusban megjelenhetett - hívta fel a figyelmet a napi.hu .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ezt arra alapozzák, hogy a a vuhani kórházak forgalma a műholdfelvételek alapján már korábban elkezdett nőni. Megállapították, hogy ugyan 2018 és 2020 között megfigyelhető volt egy felfelé tartó trend a kórházi foglaltságban, de igazán látványos emelkedést tavaly augusztustól kezdve lehet látni, amely aztán tavaly decemberben csúcsosodott ki.

Hat vuhani kórház leterheltségét vizsgálva azt tapasztalták, hogy közülük öt esetében a legnagyobb napi foglaltság tavaly szeptemberben és októberben jelentkezett, amely egybeesett a kínaiak netes keresőjén, a Baidu-n a "hasmenés" és "köhögés" szavak iránti keresések felfutásával.

A kutatók megállapítása szerint, bár nem lehet azt állítani, hogy ez a megnövekedett forgalom közvetlen kapcsolatban állna az új vírussal, az említett tények megerősítik azon tanulmányok megállapításait, amelyek szerint a járvány kitörése már a Huanan-piacon történt fertőzések azonosítása előtt megtörtént. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a vírus már azelőtt terjedt külföldön is, hogy a kínai hatóságok egyáltalán észlelték volna azt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés