Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokszor olcsóbb új háztartási gépet venni, mint javíttatni – de Bécsben kitalálták a megoldást

Nem olyan bonyolult. A költségek nagy részét átvállalja a város. Ez nálunk miért elképzelhetetlen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Volt már olyan, kedves olvasó, hogy elromlott az egyik a kenyérpirító (hajszárító, porszívó stb.), de amikor megkérdezte, mennyibe kerül a javítás, meghökkent az összegen, és habár volt némi lelkiismeret-fordulása, inkább úgy döntött, hogy beül az autóba és vesz egy újat a városszéli áruházba?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ha igen, nincs egyedül.

De most úgy tűnik, Bécsben kitalálták a megoldást.

Az osztrák fővárosban ettől a héttől kezdve 1 00 euróig átvállalják az elromlott tárgyak javítási költségét az akcióban résztvevő szolgáltatóknál.

Ezek között található például szabóság, asztalos, ékszerüzlet és telefonszerviz is.

Kidobott elekromos szerkezetek Szombathelyen
Józing Antal

Részvételi kritérium, hogy a dolgozók felének javítási feladatokat kell ellátnia, vagy a cégeknek legalább háromféle terméket kell árusítaniuk.

A bécsiek számára a folyamat nagyon egyszerű: a megadott honlapról letöltik az utalványt és azt fizetésnél be tudják váltani.

A város a javítási költségek 50 százalékát finanszírozza, maximum 100 euróig.

Ha a javítás már nem térül meg, az utalvány a költségbecslésnél felmerült költségek 100 százalékát fedezi, legfeljebb 45 euróig.

A program hároméves időtartama alatt folyamatos akciók keretében elérhetők a kuponok.

Így néznek ki a kuponok
© MA 22

Egy ember egyszerre csak egy javítási utalványt válthat be, de ha az adott akcióban marad még keret, később akár többet is igénybe vehet.

A bon beváltása a vállalkozásoknak is előnyös, mert fellendíti a forgalmat, ami ezekben az időkben különösen fontos. A program egyelőre három évig tart, erre a főváros 2023-ig 1,6 millió eurót (584 millió forintot) különített el.

Nem csoda, hogy a kezdeményezés már az első naptól kezdve hatalmas érdeklődést váltott ki a bécsiek körében, rengetegen vitték el máris megjavíttatni elromlott eszközeiket.

Az 584 milliós összeg az első hallásra talán soknak tűnik, de ha megnézzük a szombathelyi költségvetési tételeket Ezekről a helyekről veszi el a pénzt a szombathelyi önkormányzat, ha baj lesz September 22. 19:29 , kiderül, csak elhatározás kérdése lenne a határ innenső oldalán is.

Akkor mégis miért olyan elképzelhetetlen?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés