Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sopron polgármestere szerint az ellenzéki képviselők a kislapátot és a homokozót választják

Farkas Ciprián javaslatokat kért a képviselőktől a költségvetés kezelésére, majd "kicsinyes politikai szándékkal" vádolta őket.

"...ismét bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártok még a jelenlegi helyzetben is képtelenek félretenni a kicsinyes politikai szándékaikat. Mivel a város közgyűlése nem ül össze a veszélyhelyzet idején, ezért a képviselőik lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a munkában.

Az eredmény magáért beszél: csak politikai indulatkeltésre futotta. Jelenleg a kormányhoz hasonlóan valamennyi önkormányzat veszélyhelyzeti költségvetéssel működik, nekünk pedig egyetlen feladatunk van: a soproni emberek érdekeit szolgálni. Mi ezt tesszük akkor is, amikor az ellenzék inkább a kislapátot és a homokozót választja. (Nem hiába nyitottuk meg újra a játszótereket...)" - írta Facebook-posztjában Farkas Ciprián, Sopron fideszes polgármestere, a posztot az enyugat.hu szemlézte .

A poszt előzménye, hogy 600 millió forintos hiány keletkezett Sopron költségvetésében a vírusjárvány generálta központi elvonások miatt. Farkas Ciprián polgármester szerdán hívta egyeztetésre az ellenzéki képviselőket, akiket arra kért, péntek délig dolgozzák ki javaslataikat és adják be írásban. Erre 48 órát kaptak.

A képviselők megfogalmazták javaslataikat és elküldték azokat a polgármesternek, a javaslatokról szintén az enyugat.hu írt bővebben .

A munkahelyeket védi a soproni ellenzék

Az ellenzéki képviselők javaslatai között szerepel például a városi rendezvényterület és a stadion átalakítási munkáira szánt pénz átcsoportosítása, a Fertő-tavi óriásberuházás újragondolása, nagyobb bírságok kiszabása az illegális szemétlerakókkal szemben, valamint az elmaradó kulturális események miatt okafogyottá vált támogatás más, fontosabb célra való felhasználása.

A polgármestert valószínűleg az háborította fel, hogy Németh Imre (MSZP) és Simon Zoltán (DK) a javaslatok mellett a levélben megjegyezték, hogy: "a kormány forráselvonása veszélyezteti az önkormányzatok feladatait, vagyis a helyi tömegközlekedés megszervezését, az idősotthonok, bölcsődék fenntartását, a közterületek felújítási munkálatait vagy általában azt, hogy az önkormányzat az adott településen lakók érdekében döntéseket hozzon. A kormány a vírus elleni védekezés elősegítése érdekében teszi ezt úgy, hogy közben csőd közelébe juttatja az önkormányzatokat."

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere konkrét kritikát nem fogalmazott meg az ellenzéki javaslatokkal kapcsolatban.

Szombathelynek is nagy érvágás a központi elvonás

Egyébként Szombathelyen is komoly gondot okoz Milliárdos nagyságrendben kell újratervezni a szombathelyi költségvetést a járvány és a megszorítások miatt 2020. April 06. 14:33 , hogy a kormány forrásokat von el az önkormányzatoktól. A gépjárműadó elvételével 285 millió forinttól, a fizetőparkolás eltörlésével pedig négy hónapra vetítve 172 millió forinttal lesz kevesebb a szombathelyi költségvetés bevétele.

A járvány kezelésére eddig 160 milliót fordított az önkormányzat, a gazdasági visszaesés miatt nehéz helyzetbe került szombathelyiek megsegítésére pedig 400 millióra emelték a szociális támogatások keretét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra