A soproni Líceum és a Deák Téri Általános Iskola tanárai is szolidarítanak

Az ország második legrégebbi gimnáziumában és egy soproni általános iskolában is feketében tanított a pedagógusok többsége hétfőn. (Frissítve)

A Soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és Kollégium tanári karának tagjai az iskola udvarán a Luther-rózsánál, fekete ruhában állva fejezték ki szolidaritásukat a miskolci Herman Ottó gimnázium felmentett igazgatóhelyettesével és kollégáival.

Az evangélikus egyház soproni gimnáziumának tanárai is szolidaritásukról üzentek.
Líceum

A szintén soproni Deák Téri Általános Iskola 16 pedagógusa is szolidaritást vállalt a miskolci Hermann Ottó Gimnázium felmentett igazgatóhelyettesével, tanáraival és diákjaival.

A soproni Deák Téri Általános Iskola pedagógusai
Forrás: PDSZ

A „szótlan demonstrációt” országszerte sok intézmény megtartotta, például a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai is. Feketébe öltözött tanárok tiltakoztak a fenyegetések ellen Szombathelyen 2022. September 12. 08:55

Tanári demonstráció a Zrínyiben
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Kiállás volt ez kollégájuk mellett, a múlt héten ugyanis a fenntartó tankerület felmentette a miskolci intézmény igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt. A szóbeli indoklás szerint azért született a döntés, mert az igazgatóhelyettes a pedagógusok polgári engedetlenségének az élére állt a múlt héten.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet