Sopronban lekapcsolhatják az utcai lámpák felét

Felhatalmazást kaptak az önkormányzatok, hogy spóroljanak a közvilágításon, helyi rendeletben szabályozhatják közvilágításuk időtartamát és mértékét. Sopron csütörtökön dönt arról, hol kapcsolja le a villanyt.

A racionalizálás miatt életbe lépő új rendeletben az önkormányzatnak figyelemmel kell lennie a közbiztonsági és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra, ugyanakkor nem kell semmilyen szerv vagy hatóság jóváhagyását kérnie. Sopronban a polgármestert hatalmazhatja fel a testület csütörtöki ülésén, hogy a feladatra alkalmas gazdasági társaságot megbízza a spórolás kivitelezésével. A rendelet a közvilágítás felét engedi lekapcsolni, de hogy hol tudják ezt megoldani, annak valószínűleg műszaki korlátai is lesznek.

Tavaly ilyen volt a Lackner Kristóf utca egy téli estén, idén vajon milyen lesz?
Enyugat.hu

Annyi biztos, hogy nem lehet üzemen kívül helyezni a gyalogátkelők megvilágítását, az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények környezetében sem lehet lekapcsolni a kandelábereket és a jelentős forgalmú csomópontok, kereszteződések sem maradhatnak megfelelő világítás nélkül.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek