Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kormány felgyorsítja az önkormányzatok kivéreztetését

A legalább ötmilliárd forint költségigényű beruházások adóbevételeit a településektől a megyei önkormányzathoz irányítják.

Semjén Zsolt törvényjavaslatot nyújtott be a különleges gazdasági övezetekről, ez kimondja, hogy a legalább ötmilliárd forint költségigényű beruházások adóbevételeit a településektől a megyei önkormányzathoz irányítják az „arányos elosztás” érdekében - szúrta ki az atv.hu .

Ez történt nemrég a Pest megyei Göd esetében - ahol a Samsung gyár működik, mely a település bevételeinek harmadát adta -, de akkor még a kormányrendelet 100 milliárdosnál nagyobb beruházások esetében tette lehetővé az övezet kijelölését és a megyei önkormányzat bevonását. Az új javaslat viszont az értékhatárt ötmilliárdra szállítja le, így számos település bukhatja el bevételei jó részét.

A javaslat szerint

az 5 milliárd forint teljes költségigényű, munkahely-teremtő és -megtartó beruházások helyszínét és közvetlen környezetét nyilváníthatják különleges gazdasági övezetté.

A különleges gazdasági övezetben a települési önkormányzat egyes feladat- és hatásköreit a megyei önkormányzat veszi át.

Utóbbi kapcsán érdemes figyelembe venni, hogy

az októberi önkormányzati választáson mind a 19 megyei önkormányzatban a Fidesz került többségbe,

miközben számos városban veszített.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra