Hamarosan már nem kell sorba állni a pénztárnál az egyik szombathelyi Sparban

Egy újabb szombathelyi üzletbe érkeznek meg az önkiszolgáló kasszák.

Olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy a szombathelyi Hefele Menyhért utcában működő Spar szupermarketben a napokban önkiszolgáló pénztárakat helyeztek el. Kimentünk, hogy erről mi is meggyőződjünk saját szemünkkel. Megerősítjük, hogy a hír igaz, ugyanis négy, önkiszolgáló kasszát alakítottak ki.

Aki gyakran jár ebbe az üzletbe, az tudja hogy elég kis helyre zsúfolták be eddig is a kasszákat. A négy önkiszolgáló pénztár kialakítását ezért úgy oldották meg, hogy megszüntettek egy hagyományos kasszát, az újságos részt pedig kicsit beljebb tolták.

Az önkiszolgáló kassza persze nem feltétlenül újdonság a szombathelyieknek, hiszen a városban is található már több ilyen megoldás. Legrégebben a Zanati úti és az oladi Tescóban működnek, egy éve pedig az Újvilág utcai Intersparban is magunk intézhetjük a fizetést. Én a Zanati úti üzletről tudok nyilatkozni: tapasztalataim szerint jóval gyorsabb és kényelmesebb, mint a hagyományos pénztárak használata, hiszen nem kell várnom az előttem állókra, és egy-két perc alatt végzek is.

Olvasó (telefonos kép)

Az első önkiszolgáló rendszert egyébként Dr. Howard Schneider, egykori orvos alkotta meg a New York-i Price Chopper szupermarketben, 1992-ben. Tizenegy évvel később, egész Észak-Amerikában elterjedt a rendszernek egy továbbfejlesztett verziója. Európában 10 éve jelentek meg ezek a gépek, először csak a Tesco üzleteiben. Hazánkban a Tesco mellett már az Auchanban, az Intersparokban és a Sparok némelyikében is intézhetjük magunk a fizetést.

A spar.hu szerint már két éve elkezdték az önkiszolgáló kasszák létesítését a hazai üzleteikben. A Sparokban négy, míg a nagyobb Intersparokban hat kasszát alakítanak ki a vásárlók számára.

Az egyre több önkiszolgáló pénztár azonban nem csak a vásárlást gyorsítja fel a vevők számára, hanem részben a növekvő munkaerőhiánnyal is magyarázható, amire így próbálnak megoldást találni az üzletláncok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra