Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

4,5 millió forint sérelemdíjat kell a tv2-nek kifizetnie Spéder lejáratásáért

Spéder Zoltánról, az Index volt tulajdonosáról paparazzófotókkal és manipulált beállításokkal készítettek riportot két éve.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

4,5 millió forint sérelemdíjat ítélt meg másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla Spéder Zoltánnak, akit még 2016-ban próbáltak lejáratni a TV2 Tények című műsorában - írja a hvg.hu . ATV2 propagandacsatornává züllesztésének emlékezetes állomását jelentő riportban klasszikus paparazzófotókkal és manipulált beállításokkal próbálták lejáratni az üzletembert.

Spéder Zoltán
Pesti Srácok

Az Orbán Viktorral korábban jó viszonyt ápoló, majd kegyvesztetté vált Spédetz

intim pillanataiban

készített fotókkal, tendenciózusan szerkesztett állításokkal úgy ábrázolták, mint egy pénzéhes, cégeit

toldozó-foldozó

bankárt, kiteregetve magánéletét, sőt, egészségi állapotát is. Spéder ekkor még az Index tulajdonosa volt, tavaly áprilisban adták el a lapot Eladták az Index.hu-t, egy alapítványé lett 2017. April 20. 19:22 egy alapítványnak.

A másodfokon eljáró ítélőtábla szinte teljesen egyetértett az elsőfokú ítélettel, és kimondta: a TV2 valótlan állításokat híresztelve megsértette Spéder jóhírnevét, magánélethez és a magántitok védelméhez fűződő jogait. Egyedül a bankár-üzletember gazdasági tevékenységére, a cégeire vonatkozó állításokat nem értékelte olyan szigorúan, mint az elsőfokú bíróság, ezért a 2016 őszén született korábbi, 5,7 millió forintos sérelemdíjat 4,5 millió forintra csökkentette.

A döntés jogerős, így a sérelemdíjat a TV2-nek ki kell fizetnie. A TV2 viszont nem akar beletörődni az ítéletbe, legalábbis ügyvédje szóban azt közölte pénteken, hogy a Kúria elé viszik az ügyet.

Néhány napja írtunk arról A TV2 ügyvédje gyakorlatilag elismerte, hogy manipulált riportokat készítettek a Czeglédy-ügyről 2018. June 08. 19:01 , hogy a tv2 ügyvédje egy bíróság tárgyalás során gyakorlatilag elismerte, hogy manipulált riportokkal akarták lejáratni az előzetesben lévő Czeglédy Csabát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra