Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egymilliárdos sportcsarnok épül Szentgotthárdon

A költségek nem terhelik a városi költségvetést, vállalkozások társasági adójából finanszírozzák az építkezést. A csarnok gazdája a Szentgotthárdi Kézilabda Klub lesz.

Mindehhez egy törvénymódosítás adott lehetőséget, ami szerint a vállalkozások társasági adójuk terhére támogathatnak amatőr sportegyesületeket. Már ha azokban a sportágakban tevékenykednek, amelyek a látvány-csapatsport kategóriájába tartoznak. A kézilabda éppen ilyen.

A legnagyobb cég is rábólintott

Úgy tudjuk, az ötletet a Szentgotthárdi Kézilabda Klub vetette fel, és több vállalkozás, köztük a legnagyobb szentgotthárdi cég is rábólintott. A cégek így mintegy egymilliárdos céltámogatást adnak a kézilabda klubnak, a támogatás összegét négy év alatt írhatják le a társasági adóból.

Itt épül az új sportcsarnok
Nyugat.hu

A csarnokot a klub építteti fel, és üzemelteti majd, vagyis a kézilabdacsapat otthona lesz. De a tervekben multifunkcionális létesítmény szerepel, vagyis többféle célra is használható lesz. Alapterülete mintegy 2000 négyzetméter, 600 állandó ülőhelye lesz, ami mobil széksorokkal további 400-zal bővíthető.

A képviselő-testület szintén

A csarnok bizonyos fokig átalakítható lesz, több sportág számára is használhatóra tervezik, de akár koncerteket is tarthatnak majd benne. Ráadásul nem csak a kézilabdásoknak, hanem más sportág számára is nyújtana téli edzéslehetőséget, plusz az egész sporttelepet kiszolgálná öltözőkkel és szociális helyiségekkel.

Hasonló csarnokot terveznek Szentgotthárdon is
Nyugat.hu

A városi önkormányzatnak csupán annyi dolga volt a tervvel kapcsolatban, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén hozzájárultak az építkezéshez. Pontosabban döntöttek arról, hogy a tulajdonukban lévő sporttelep területén építsék fel a csarnokot, és a szükséges területet a kézilabda klub kezelésébe adták. A képviselők annyit kötöttek ki, hogy a sporttelepen jelenleg zajló edzéseket, programokat, eseményeket később is zavartalanul tarthassák meg.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra