Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportolók, sportvezetők bejöhetnek a vörös zónás országokból is

Vannak egyenlőbbek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedd éjféltől vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint, de rendszereden felülvizsgálják a listát - ezt Gulyás Gergely jelentette be a vasárnapi tájékoztatón. Azonban vannak kivételek a bejelentett beutazási tilalmakban.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A 444.hu vette észre, hogy ez a tiltás azokra a sportolókra, sportszakemberekre nem érvényes, akik itthon rendezett nemzetközi sporteseményre érkeznek. Nekik is be kell mutatniuk két negatív teszteredményt, amit öt napon belül végeztek el rajtuk, szurkolók azonban nem jöhetnek velük ezekből az országokból.

Ahogyan korábban írtuk , a sárga, illetve vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Ha nem igazolódik a fertőzésgyanú, akkor is karanténba kell vonulni - ez alól akkor lehet kivételt tenni, ha a megelőző 5 napban 48 órás időeltéréssel készített, két negatív koronavírus tesztet tud a Magyarországra érkező igazolni. Augusztus 1-től, ha valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét magának kell viselni, ha nem akar kéthetes karanténba menni.

Vörös jelzésű országok: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Moldova, Montenegró, Ukrajna, valamint Ázsia és Afrika országainak nagy része, Ausztrália és Óceánia is.

Sárga jelzésű országok: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

Zöld jelzésű marad egyelőre Horvátország.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés