8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban

Csak ez év végig van szerződése a Haladásnak a stadion használatára.

A hét elején írtuk Két meccsre kötött szerződést az új stadionnal a Haladás focicsapata 2017. November 20. 18:08 , hogy az új szombathelyi stadiont ideiglenesen működtető Haladás Sportkoplexum Fejlesztő Kft. és a Haladás Labdarúgó Kft. két meccsre kötött szerződést a stadion használatára.

Most ez beigazolódott, és azt is tudni, mennyibe kerül ez a szerződés a városnak. A Haladás focicsapat 75 milliót kap majd az önkormányzattól a bérleti díjra, de ez a pénz csak január 1-től lesz elérhető. Így veszélybe került A 15,2 milliárdos stadion helyett Sopronban játssza a Haladás a Fradi elleni rangadót? 2017. November 17. 16:39 a most szombati Fradi, és a december 9-i Videoton elleni hazai meccs, a Hali a többi mérkőzését idegenben játssza az idén.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Galériánk a stadionavatóról
Vágvölgyi Bálint

Az idei két hazai meccset csak úgy tudják az új stadionban megrendezni, ha az önkormányzat a zsebébe nyúl. Most már biztos, hogy ezt meg is teszi, hiszen botrányos lenne, ha a november 8-i avatási ünnepség Rend és fegyelem - na meg nyugat-európai futballkultúra 2017. November 09. 08:28 után máshol játszana a Haladás.

Pénteken délelőtt lesz rendkívüli ülése az önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának, ahol egyetlen napirendi pont van, a stadion ez évi használatáról szóló szerződés Két meccsre kötött szerződést az új stadionnal a Haladás focicsapata 2017. November 20. 18:08 . Az ülésre készült anyag már elérhető a város hivatalos oldalán, és kiderül belőle, hogy valóban a két idei meccsre szól csak a szerződés, és ez 8 millió 630 ezer forintjába kerül az önkormányzatnak.

Stadionavató ünnepség a Haladás Sportkomplexumban
Galériánk a stadionavatóról
Vágvölgyi Bálint

Vagyis, ennyit kell fizetnie pluszban az önkormányzatnak azért, hogy a tulajdonában lévő stadionban játszhasson az idén a részben önkormányzati tulajdonban lévő focicsapat. Igen, az ideiglenes üzemeltető Haladás Sportkomplexum fejlesztő Kft-nek is az önkormányzat a tulajdonosa.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. egyébként csak ez év végéig üzemelteti a stadiont, de benne van a pakliban, hogy ha nem találnak vállalkozó üzemeltetőt, ezt meghosszabbítják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet