Majdnem kudarcba fulladt a stadionüzemeltetésről szóló bizottsági ülés

Az ellenzéki képviselők segítettek - különben Zalaegerszegen fogadná a Haladás a Vasast a hétvégén.

Nagyon hirtelen ült össze ma délelőtt a szombathelyi közgyűlés Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága. Mint megtudtuk, kedden délelőtt küldték ki a meghívókat, és másnap munkaidőben tartották az ülést. A 19 tagú bizottságból így csak tizenketten voltak ott. A 13 fideszesből nyolcan, a hat ellenzékiből négyen.

Holnaptól ügyvezető sincs - de ma még aláírhatja a szerződést

A lényeg, hogy végül elfogadták a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. üzleti tervét, és megbízták az ügyvezetőt, hogy írja alá a szerződést a Haladás Labdarúgó Kft-vel. Ugyanis holnap lejár az előző szerződés Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont 2017. December 20. 14:10 . Ha most nem hosszabbítják meg, akkor a hétvégén Zalaegerszegen kellett volna a Haladásnak fogadnia a Vasast – tájékoztatott Tóth Kálmán (baloldal), a bizottság tagja. Hozzátette: egyébként a cégnek holnaptól nincs is ügyvezetője, ugyanis Ár János megbízatása február végéig tart.

Horváth Attila (baloldal) azt mondta az ülés után, hogy a bizottság elnöke alkalmatlan a feladatára, még saját frakciótársaival sem egyeztetett - így majdnem meghiúsult a döntés. Fel sem merült Takátsné Tenki Máriában, hogy ha munkaidőben hívja össze az ülést, akkor azt nem egyeztetés nélkül és nem az előző nap délutánján kell megtenni. Megjegyezte azt is, hogy az ellenzéki képviselők közül nem lett volna meg a minimum 11 fő, ennyi kell ugyanis ahhoz, hogy a bizottság határozatképes legyen.

Horváth kijelentette, az ellenzéki képviselőknek nagyon nehéz volt elmenniük és a napirendet megszavazniuk, hiszen arcpirító módon utasítják el minden javaslatukat, leszavazzák az előterjesztéseiket, így osztják ki a bizottsági helyeket.

Ki tud elszámolni tizenegyig?

A két ellenzéki képviselő hangsúlyozta, az nem lehet, hogy a Haladást és a futballt szerető szombathelyieknek meg kelljen élniük azt a szégyent, hogy az új stadion helyett a Haladás Zalaegerszegen fogadja a Vasast - csak azért, mert

Takátsné Tenki Mária nem tud elszámolni tizenegyig

.

Balassa Péter: A fideszes városvezetés hazudott a közvéleménynek

A Jobbik képviselője is eljuttatta hozzánk véleményét. Mint mondta: a stadion közpénzből lesz üzemeltetve, ez a lényege a döntésnek. Pedig korábban piaci alapú működést ígértek - és azt, hogy a városnak nem kerül többe, mint korábban. Most megpróbálják közpénzből, de még nem biztos, hogy sikerül. Ugyanis a most elfogadott konstrukció a jövő nyárig, másfél évre szól. Az önkormányzatot kényszerhelyzetbe sodorták. Ha nem vállalják az üzemeltetést, akkor a Haladás elveszíti a licenszét - mondta Balassa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet