Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.

Már az ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés előtt felszállt a fehér füst, a város hivatalos oldalára ugyanis felrakták az előterjesztést, amiből kiderül, hogy a 15,2 milliárdos beruházásra létrehozott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-re akarja bízni a további üzemeltetést a városvezetés.

Hirtelen kezdtek ötletelni

A múlt héten nem volt ez még ilyen egyértelmű. Tény, hogy a cég megcsúszott a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírásával, pedig három éven át tartott az előkészítés és az építkezés. A felelősséget a múlt heti közgyűlést Még mindig nincs stadionüzemeltető, a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak 2017. December 14. 08:31 követő sajtótájékoztatókon az ellenzékre akarta tolni a Fidesz Czeglédyre és az ellenzékre akarják hárítani a felelősséget azért, mert nincs üzemeltetője a szombathelyi stadionnak 2017. December 15. 14:46 , de világosan látszott, hogy elképzelésük sincs, hogyan oldják meg a helyzetet.

Rendkívüli közgyűlés
A Fidesz-frakció hallgat
Mészáros Zsolt

A stadiont úgy adták át októberben, hogy nem volt üzemeltetője, átmenetileg az év végéig a Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták a működtetést, ami több mint nyolcmillió forintjába került 8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban 2017. November 23. 09:59 az önkormányzatnak. Kiírták a közbeszerzési pályázatot, ám a múlt heti közgyűlés előtt egy nappal kiderült, hogy nincs érdemi pályázó Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak 2017. December 14. 10:20 .

A városvezetés ötletelni kezdett, hirtelen bedobták, hogy legyen a Szombathelyi Sportiskola és Sportszolgáltató Kft. az üzemeltető, mindezt úgy, hogy a sportiskola ügyvezetője nem is tudott róla. A közgyűlésen aztán kiderült, hogy ebben az ügyben kompromisszumra kényszerül a Fidesz, hiszen sem a baloldali frakciós, sem Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria), sem Balassa Péter (Jobbik) nem állt melléjük, nem volt a szükséges szavazat a döntéshez.

Puskás örül, hogy itt a stadion

Molnár Miklós bejelentette ugyan, hogy a SZOVA Zrt. képes működtetni a stadiont, ha kap három hónapot az előkészítésre és az üzleti terv kidolgozására, de úgy tűnik, ez nem ragadta meg a Fidesz fantáziáját. Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) javasolta, hogy maradjon az építtető cégnél a üzemeltetés, korábban a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője jelezte, hogy ennek törvényi akadálya van. Így jutottunk el a mai (szerdai) rendkívüli közgyűlésig.

Rendkívüli közgyűlés
Horváth Attila felháborodott Lendvai mondatain
Mészáros Zsolt

Ahol aztán egy darabig folytatódott a vita, Horváth Attila (baloldal) kifogásolta, hogy Lendvai Ferenc a felelősséget Czeglédy Csabára akarta hárítani, kijelentette, Szondy Szilvia, a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője a felelős csúszásért és azért, mert még mindig nincs üzemeltető. Kijelentette, az ügyvezető hazudott is, hiszen kiderült, nincs törvényi akadálya annak, hogy a cég tovább üzemeltesse a stadiont.

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) azért örült annak, hogy itt a stadion, és megköszönte az ügyvezető eddig végzett munkáját. Szondy Szilvia egyébként nem volt ott az ülésen, korában azt jelezte, hogy december 21-től az év végéig minden munkanapon szabadságon lesz.

Cserbenhagyásos gázolás

Ehhez aztán Ipkovich György (baloldal) is csatlakozott, azzal, hogy attól még ma itt kellene lennie, és felháborítónak nevezte, hogy a városvezetés most SZMSZ-t akar módosítani azért, hogy megoldható legyen Szondy helyettesítése.

Rendkívüli közgyűlés
Molnár Miklós felelősségre vonná az ügyvezetőt
Mészáros Zsolt

Molnár Miklós is ezen a véleményen volt, szerinte az ügyvezető azzal, hogy ma nincs itt a közgyűlésen, súlyosan megsérti munkaköri kötelezettségeit, és ezért felelősségre kell vonni. Az alpolgármester hosszan sorolta az ügyvezető hibáit, többek között azt, hogy a közbeszerzési pályázat kiírását a saját hatáskörébe vonta, mint kiderült, miközben a közgyűlés még a pályázat tartalmán dolgozott, az ügyvezető már közzétette azt.

Molnár kijelentette, az ügyvezető

cserbenhagyásos gázolás

módjára bánt el a városvezetéssel, hirtelen eltűnt, és maga mögött hagyta a problémákat. Azt sem tudják, milyen helyzetben van a cég, mennyi pénze van, milyen tapasztalatok vannak a stadion kéthavi működtetéséből.

Puskás Tivadar polgármester azért örült annak, hogy itt a stadion, szerinte egy év múlva senki sem emlékszik már a mostani problémákra.

Megvan a döntés és az új ügyvezető

Balassa Péter közben azt ecsetelte, hogy az előterjesztés tulajdonképpen beismerés. Beismerik, hogy a múltkor rossz döntést akartak hozni, és azt is, hogy Szondy Szilvia megbukott, pedig a múlt héten még két hónappal meg akarták hosszabbítani a megbízatását. Balassa szerint kormányzati segítség nélkül nem megy majd a működtetés, és a Ferencváros stadionján kívül egyik új stadionnál sem.

Rendkívüli közgyűlés
Puskás Tivadar örül, hogy itt a stadion
Mészáros Zsolt

Aztán a közgyűlés kinevezte a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Ár Jánost, aki éppúgy havi bruttó 1,2 milliót keres majd, mint elődje. A kinevezés egyelőre február 28-ig szól.

Megválasztották a cég új felügyelőbizottságát is, az elnök Illés Károly alpolgármester lett, a tagok: Lendvai Ferenc és Horváth Attila. Ők nem kapnak juttatást ezért a munkáért.

Egyébként azt is megszavazták, hogy a volt ügyvezető köteles december 31-ig minden információt és dokumentumot átadni utódjának, kérdés, ez hogyan sikerül, ha Szondy Szilvia ebben az évben már szabadságon van, január 1-től pedig nem ő az ügyvezető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet