Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.

Már az ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés előtt felszállt a fehér füst, a város hivatalos oldalára ugyanis felrakták az előterjesztést, amiből kiderül, hogy a 15,2 milliárdos beruházásra létrehozott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-re akarja bízni a további üzemeltetést a városvezetés.

Hirtelen kezdtek ötletelni

A múlt héten nem volt ez még ilyen egyértelmű. Tény, hogy a cég megcsúszott a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírásával, pedig három éven át tartott az előkészítés és az építkezés. A felelősséget a múlt heti közgyűlést Még mindig nincs stadionüzemeltető, a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak 2017. December 14. 08:31 követő sajtótájékoztatókon az ellenzékre akarta tolni a Fidesz Czeglédyre és az ellenzékre akarják hárítani a felelősséget azért, mert nincs üzemeltetője a szombathelyi stadionnak 2017. December 15. 14:46 , de világosan látszott, hogy elképzelésük sincs, hogyan oldják meg a helyzetet.

Rendkívüli közgyűlés
A Fidesz-frakció hallgat
Mészáros Zsolt

A stadiont úgy adták át októberben, hogy nem volt üzemeltetője, átmenetileg az év végéig a Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták a működtetést, ami több mint nyolcmillió forintjába került 8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban 2017. November 23. 09:59 az önkormányzatnak. Kiírták a közbeszerzési pályázatot, ám a múlt heti közgyűlés előtt egy nappal kiderült, hogy nincs érdemi pályázó Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak 2017. December 14. 10:20 .

A városvezetés ötletelni kezdett, hirtelen bedobták, hogy legyen a Szombathelyi Sportiskola és Sportszolgáltató Kft. az üzemeltető, mindezt úgy, hogy a sportiskola ügyvezetője nem is tudott róla. A közgyűlésen aztán kiderült, hogy ebben az ügyben kompromisszumra kényszerül a Fidesz, hiszen sem a baloldali frakciós, sem Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria), sem Balassa Péter (Jobbik) nem állt melléjük, nem volt a szükséges szavazat a döntéshez.

Puskás örül, hogy itt a stadion

Molnár Miklós bejelentette ugyan, hogy a SZOVA Zrt. képes működtetni a stadiont, ha kap három hónapot az előkészítésre és az üzleti terv kidolgozására, de úgy tűnik, ez nem ragadta meg a Fidesz fantáziáját. Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) javasolta, hogy maradjon az építtető cégnél a üzemeltetés, korábban a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője jelezte, hogy ennek törvényi akadálya van. Így jutottunk el a mai (szerdai) rendkívüli közgyűlésig.

Rendkívüli közgyűlés
Horváth Attila felháborodott Lendvai mondatain
Mészáros Zsolt

Ahol aztán egy darabig folytatódott a vita, Horváth Attila (baloldal) kifogásolta, hogy Lendvai Ferenc a felelősséget Czeglédy Csabára akarta hárítani, kijelentette, Szondy Szilvia, a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője a felelős csúszásért és azért, mert még mindig nincs üzemeltető. Kijelentette, az ügyvezető hazudott is, hiszen kiderült, nincs törvényi akadálya annak, hogy a cég tovább üzemeltesse a stadiont.

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) azért örült annak, hogy itt a stadion, és megköszönte az ügyvezető eddig végzett munkáját. Szondy Szilvia egyébként nem volt ott az ülésen, korában azt jelezte, hogy december 21-től az év végéig minden munkanapon szabadságon lesz.

Cserbenhagyásos gázolás

Ehhez aztán Ipkovich György (baloldal) is csatlakozott, azzal, hogy attól még ma itt kellene lennie, és felháborítónak nevezte, hogy a városvezetés most SZMSZ-t akar módosítani azért, hogy megoldható legyen Szondy helyettesítése.

Rendkívüli közgyűlés
Molnár Miklós felelősségre vonná az ügyvezetőt
Mészáros Zsolt

Molnár Miklós is ezen a véleményen volt, szerinte az ügyvezető azzal, hogy ma nincs itt a közgyűlésen, súlyosan megsérti munkaköri kötelezettségeit, és ezért felelősségre kell vonni. Az alpolgármester hosszan sorolta az ügyvezető hibáit, többek között azt, hogy a közbeszerzési pályázat kiírását a saját hatáskörébe vonta, mint kiderült, miközben a közgyűlés még a pályázat tartalmán dolgozott, az ügyvezető már közzétette azt.

Molnár kijelentette, az ügyvezető

cserbenhagyásos gázolás

módjára bánt el a városvezetéssel, hirtelen eltűnt, és maga mögött hagyta a problémákat. Azt sem tudják, milyen helyzetben van a cég, mennyi pénze van, milyen tapasztalatok vannak a stadion kéthavi működtetéséből.

Puskás Tivadar polgármester azért örült annak, hogy itt a stadion, szerinte egy év múlva senki sem emlékszik már a mostani problémákra.

Megvan a döntés és az új ügyvezető

Balassa Péter közben azt ecsetelte, hogy az előterjesztés tulajdonképpen beismerés. Beismerik, hogy a múltkor rossz döntést akartak hozni, és azt is, hogy Szondy Szilvia megbukott, pedig a múlt héten még két hónappal meg akarták hosszabbítani a megbízatását. Balassa szerint kormányzati segítség nélkül nem megy majd a működtetés, és a Ferencváros stadionján kívül egyik új stadionnál sem.

Rendkívüli közgyűlés
Puskás Tivadar örül, hogy itt a stadion
Mészáros Zsolt

Aztán a közgyűlés kinevezte a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Ár Jánost, aki éppúgy havi bruttó 1,2 milliót keres majd, mint elődje. A kinevezés egyelőre február 28-ig szól.

Megválasztották a cég új felügyelőbizottságát is, az elnök Illés Károly alpolgármester lett, a tagok: Lendvai Ferenc és Horváth Attila. Ők nem kapnak juttatást ezért a munkáért.

Egyébként azt is megszavazták, hogy a volt ügyvezető köteles december 31-ig minden információt és dokumentumot átadni utódjának, kérdés, ez hogyan sikerül, ha Szondy Szilvia ebben az évben már szabadságon van, január 1-től pedig nem ő az ügyvezető.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet