61 streetball csapat küzd meg egymással a szombathelyi Fő téren

A verseny már elkezdődött, és szombat délutánig tart. Látványos, érdemes megnézni.

Ma, szombat reggel 9 órakor hivatalosan is elkezdődött a II. Szombathelyi Streetball Verseny a Fő téren. Igaz, már reggel nyolckor is pattogott a labda, a teret már pénteken berendezték.

A hivatalos megnyitó előtt élőben jelentkeztünk a helyszínről:

A Szombathely Streetball Versenyt tavaly indította el az önkormányzat, és az akkori sikerrel való tekintettel idén már május elején bejelentették Az idén is lesz streetball verseny Szombathelyen 2023. May 08. 18:01 az ez évi versenyt.

Második stretball
Mészáros D. Zsolt

Ami a tavalyinál is sikeresebbnek ígérkezik. 61 csapat nevezett ugyanis, tavaly 32 csapat indult. Érkeztek versenyzők Sopronból, Győrből, Ajkáról, Körmendről, Vasvárról, Veszprémből, Zalaegerszegről. Sőt, egy szlovákiai csapat is nevezett, ami azt jelenti, hogy a szombathelyi verseny már nemzetközi.

Második stretball
Mészáros D. Zsolt

A mérkőzések várhatóan kora délutánig tartanak, amit rögtön az eredményhirdetés követ. Nem lesz rövid, hiszen számos kategória van, és mindegyikben hirdetnek győztest.

Második stretball
Mészáros D. Zsolt

Újdonság az idén, hogy a kategóriagyőztesek részt vehetnek szeptember 16-án, a budapesti Hősök terén a Magyar Kosárlabdázás Napján az országos streetball versenyen.