Új parkolók épülnek a szombathelyi Stromfeld lakótelepen

Kisebb zöldterületeket áldoztak fel a parkolás oltárán, a lakók is beleegyeztek.

A városi lét egyre feszítőbb problémái közé tartozik a parkolás, és így van ez a szombathelyi lakótelepeken is. Parkolóból mindig kevés van, mivel nem ennyi autóra tervezték őket, ráadásul nem nagyon van hely új parkolók kialakítására.

Ezzel kezdte kedd déli sajttájékoztatóját a Stromfeld lakótelepen Bokányi Adrienn tanácsnok, a választókerület önkormányzati képviselője. Mint mondta, a lakótelepi lakók régóta panaszkodnak a kevés parkolóhelyre, ezért több lehetőséget is megvizsgáltak. Köztük például az elkerülő út mellett, a bevásárlóközponttal szemközti részt, ahol van egy jelenleg használaton kívüli nagyobb zöldterület, de a lakók azt akarták, hogy az maradjon meg zöldterületnek.

Bokányi Adrienn
Szilágyi József (telefonos fotó)

A tanácsnok azt is elmondta, oda pihenőparkot terveznek, a forrást a hamarosan nyíló uniós pályázatokon szeretnék erre elnyerni. Így viszont maradt az egyéb megoldás.

A Stromfeld utcában négy köríves háztömb van, ezek előtt garázssorok vannak, és a garázssorok végén lévő kis területeken is parkolókat alakítanak ki. Pontosabban az egyik, a hátsó köríves épület előtti már készen is van.

Új parkoló a Stromfelden
Szilágyi József (telefonos fotó)

Egy-egy garázssor két végén összesen 13 parkolóhely fér el, a hátsó garázssornál már el is készült az új parkoló. A tanácsnok elmondta, a lakók részéről régen felmerült az igény, egyeztettek is velük, és

közösen született a döntés, hogy a kis zöldterületeket feláldozzák a parkolóhelyek érdekében.

Tavasszal folytatódik a munka, jövőre legalább még egy új parkolót kialakítanak. Bokányi Adrienn azt mondta, ha lehet, többet is megépítenek, ez a SZOVA kapacitásától függ. A pénz megvan a parkolókra, az idei évben 30 milliót különítettek el erre a célra.

Új járdák, új sportpálya

Folytatódnak a járdafelújítások is, a tanácsnok szerint ez rá is fér a lakótelepre, ahol a 80-as évek óta nem került sor felújításra. 2020-ban felújították a Bárdosi Németh János utca egy szakaszát, az idén a Stromfeld utca egyik járdáját, jövőre a Bárdosi Németh János másik szakaszát, aztán megint a Stromfeld utca kerül sorra.

Új parkoló a Stromfelden
Szilágyi József (telefonos fotó)

Uniós támogatásból újul meg a Stromfeld sportpálya, ami a 11-es huszár út tömbbelsőjében található. Itt két darab streetball-pályát alakítottak ki, úgy, hogy az alapokat is kicserélték, a pályákat az ütés- és hangtompító rekortánnal borították.

Bokányi Adrienn elmondta, szeretnének kialakítani egy rekreációs területet itt, a Stromfeld lakótelepen, a már említett pihenőparkkal, játszótérrel együtt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet