Teherautó alá csapódott a szalagkorlátról a Peugeot

A jeges úton vesztette el uralmát az autója felett egy 21 éves csákánydoroszlói nő és frontálisan ütközött egy teherautóval. A nő nem használta az övét, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az út szélén álló, megkülönböztető fényjelzését használó mentőautót láthattak az autósok Balogunyomnál, a 86-os úton. Egy messzebb történt baleset súlyos sérültjének állapotát próbálták stabilizálni a járműben, majd a szombathelyi Markusovszky kórházba robogott vele a mentő.

Baleset Horvátnádalja közelében, a 8-as főúton
A személyautó csúszott meg a síkos úton
Tánczos Mihály

A baleset 8 óra után történt Horvátnádalja közelében, a 8-as számú főúton. Egy csákánydoroszlói 21 éves nő tartott Körmend irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett. A téli gumikkal szerelt Peugeot 206-os előbb áttért a szemközti sávba, majd feltehetőleg egy hirtelen kormánymozdulattól sodródni kezdett és a menetirány szerinti szalagkorlátnak vágódott. Az innen lepattanó kocsi egyenesen egy szemből érkező teherautó elé került. A vétlen sofőr próbálta félrerántani a kormányt, de már nem tudott kitérni. Frontálisan ütköztek.

Baleset Horvátnádalja közelében, a 8-as főúton
Jól látható a Peugeot sodródásnyoma
Tánczos Mihály

A biztonsági övét nem használó fiatal nő súlyos, az elsődleges adatok alapján életveszélyes sérüléseket szenvedett az egymás utáni ütközések során. Feltételezhető, hogy a szalagkorláttal való ütközéskor a sofőr kifejelte a szélvédőt, majd az ülésre visszazuhanó testnek egy jóval nagyobb ütközéssel is szembe kellett néznie, a teherautóval való frontális karambolkor. A magatehetetlen test szinte becsúszott a kormány alá, újabb súlyos sérüléseket szerezve.

Baleset Horvátnádalja közelében, a 8-as főúton
Az utastér épen maradt
Tánczos Mihály

Fotóinkat megnézve válik érthetővé, miért ecseteltük a fiatal sofőr sérüléseit. Képeinken jól látszik, hogy bár a Peugeot 206 eleje szinte teljesen eltűnt, a vezető tere teljesen megmaradt, egyáltalán nem deformálódott. Bekapcsolt biztonsági övnél a sérülések nagy része nem történhetett volna meg, a sofőr pedig talán saját lábán száll ki a roncsból.

A baleset helyszínére befutott információk alapján a sérült állapotát sikerült stabilizálni és jó eséllyel fejsérülése sem okoz maradandó károsodást. Bízunk benne, hogy a fiatal, erős szervezet megbirkózik ezzel a sokkal és fél év múlva már csak egy rossz emlék marad a mai karambol és ha legközelebb autóba ül, már automatikusan kapcsolja a biztonsági övét.

Baleset Horvátnádalja közelében, a 8-as főúton
A körmendi tűzoltók segítettek a sérült kiemelésében
Tánczos Mihály

Egy-egy ilyen súlyos baleset "jó alkalom" arra is, hogy a szülők, vagy tapasztaltabb sofőrök figyelmeztessék a fiatal autóvezetőket arra, hogy az övet nem a rendőrök miatt kell bekapcsolni, hanem saját érdekükben. Csütörtökön reggel a köd sok helyen ráfagyott az úttestre, de úgy tűnik, még ez sem volt elég figyelmeztető jel az öv használatára, pedig kicsúszásos baleset a legprofibb sofőrökkel is előfordulhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Öv nélkül macsó?! - Kommentár meghökkentő videókkal

Szombattól nem mérlegelhet a rendőr, ha valakit mobiltelefonáláson ér vezetés közben, vagy ha valakinek nincs bekapcsolva a biztonsági öve.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló