Súlyos ellentmondás maradt az üzemanyagár-rendeletben a könyvelők szerint

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete szerint az üzembentartói szó ütközik a kormányzati közlésekben szereplő "magántulajdonú" kifejezéssel.

A szombaton bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll – írja a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye.

Kiemelik: az ellentmondás a kormányrendeleten belül is fennáll. A problémát szerintük az "üzembentartó" kifejezés okozza, amit a kormányinfón élőszóban és az azt követő facebook közlésekben is magántulajdonú gépjárműként magyaráztak.

A közlemény hozzáteszi, hogy valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy magánszemély üzembentartó esetén jár a 480 forintos üzemanyagár. A rendeletben "nem magánszemély által üzemeltetett" fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta.

A rendeletet tovább olvasva azt láthatjuk, hogy az üzemanyag töltő állomás üzemeltetője a gépjármű üzembentartóját ellenőrizheti.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a forgalmin lévő vonalkód megtekintése, lemásolása, beolvasása egyáltalán nem szerepel az ellenőrzési jogosultságok között.

Ezért az egyesület szerint haladéktalanul tisztázni kell, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos