Sűrűbben járnak a vonatok a Fertőnél, de nem örülhet mindenki

Átadták Gálos felújított vasútállomását, így a FHÉV osztrák szakaszán április 11-étől csúcsidőben félóránként járhatnak a vonatok.

Befejeződött Gálos (Gols) vasútállomás átépítése. Pontosabban az állomás kialakítása, hiszen eddig egy megálló-rakodóhelyről volt szó. A Fertővidéki Helyiérdekű Vasút, azaz a Neusiedler Seebahn forgalma azonban megkívánta, hogy csúcsidőben több vonat közlekedjen, ehhez pedig elengedhetetlen volt Gálos állomás átépítése, hiszen itt bonyolítják le a vonatkereszteket.

Gálos vasútállomás átadó
Bgld. Landesmedienservice

Mintegy 5,6 millió euróból alakították ki az új, akadálymentesített állomást, mely ezentúl két átmenő vágánnyal és középperonnal rendelkezik. A peron egy részét le is fedték, valamint egy külön várótermet is kialakítottak.

A fejlesztésnek köszönhetően csúcsidőben hétköznap reggel Nezsider (Neusiedl am See) és Bécs felé, délután pedig Pomogy (Pamhagen) felé félóránként közlekednek a vonatok, az utasok kényelme érdekében.

A Fertővidéki Helyiérdekű Vasút így a kezdőpontjától a végpontjáig teljes felújításon esett át, a magyar szakaszon ugyanakkor egy probléma továbbra is fennáll, az pedig a menetrend.

Fertőszentmiklós és Pomogy között ugyanis hétköznapokon továbbra is csak 5 pár, hétvégéken pedig mindössze 3 pár vonat jár. És ezek Fertőszentmiklóson gyakran pont lekésnek egy-egy csatlakozást, amin sokat segítene, ha a határ magyar oldalán nem a felújítás előtti állapotnak megfelelő sebességgel közlekednének a vonatok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet