Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabadon engedték a kőszegi Chernel-kertben nevelt kismókusokat

Már szabadon cukiskodnak.

Április elején előbb négy majd aztán öt kismókus Kismókusokat kellett menteni Kőszegen 2018. April 12. 08:23 került a kőszegi Chernel-kertbe. A kölyköket azért kellett az Őrségi Nemzeti Park szakembereinek a pártfogásukba venni, mert a tavaszi favágások alkalmával a munkások nem vették észre, hogy a vágására jelölt fákon mókusok fészkelnek.

A vörös mókus védett faj, így a kölyköket a kertben nevelték fel, kezdetben fecskendőből kaptak macskatápszert, majd fokozatosan tértek át a szilárd táplálékra Kiakad a cukiság-mérő: kézből etetik a kismókusokat Kőszegen 2018. April 23. 07:45 .

Tegnap végre eljött a nagy nap, és az első 4 fős csapatot szabadon engedték. A mókusok most a kert fáin élvezhetik a szabadságot. A természetvédők pedig egy ideig még kihelyezett eleséggel segítik a a mókusok élelemszerzését.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Így tért vissza a szabad természetbe a négy idősebb mókustanonc. :) Élelemmel és menedékkel mindaddig segíteni fogjuk őket, amíg nem állnak a saját lábukra. (videó: Erdő-Tóth Zsófia)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra