Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szakmai bizottság ma tárgyalta Jordán Tamás pályázatát

Az eredményen túl annyit még megtudtunk, hogy ezúttal Eperjes Károly nem volt jelen. Kitalálják, hogyan szavaztak a bizottsági tagok?

Híreink szerint a ma délután ülésező szombathelyi szakmai bizottság egyöntetűen támogatta Jordán Tamás igazgatói pályázatát Megszereztük Jordán Tamás legújabb pályázatát, most már Ön is megnézheti! 2017. May 23. 15:15 , és javasolják a közgyűlésnek újbóli kinevezését a szombathelyi színház élére.

Szimpátiatüntetés Jordán Tamás mellett a szombathelyi városháza előtt
Garai Antal Atom

Mint ismeretes, Jordán korábbi pályázatát, miután nyilvánosságra hoztuk az ellenjelölt Dér András koncepciójával Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát 2017. February 15. 15:17 együtt, érvénytelenné nyilvánították. (Akkor a szakmai bizottság nem tudott többségi döntést hozni.) De a színházi szakma szinte egyöntetűen kiállt Jordán mellett, tüntetés, nyilatkozatháborúk és sok-sok történés az ügyben, melyről cikkeinket igazgatói pályázat ide kattintva olvashatják el.

Időközben megkaptuk a városházáról a hivatalos sajtóközleményt, íme

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017. március 27-én pályázati felhívást fogadott el a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyére. A pályázati felhívásra határidőben egy pályázó, Jordán Tamás nyújtott be pályázatot. A színházi szakmai bizottság június 7-én délután Szombathelyen a Városházán tartotta ülését. A szakmai bizottság Jordán Tamás pályázatát értékelte, és egyhangúlag, 7 igen szavazat mellett azt támogatta.
A szakmai bizottság és az önkormányzat illetékes bizottságainak véleménye ismeretében a Közgyűlés bírálja el az ügyvezető igazgatói pályázatot.

A színházi szakmai bizottság tagjai voltak:
- a Színházművészeti Bizottság részéről :
Vasvári Csaba, a Színházművészeti Bizottság elnöke,
Lőrinczy György, a Színházművészeti Bizottság tagja
Oberfrank Pál, a Színházművészeti Bizottság tagja
- az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Laklóth Aladár, a Kultúráért Felelős Államtitkárság tanácsadója,
- a reprezentatív szakszervezet részéről Dr. Ráksi Katalin ügyvezető titkár, Színházi Dolgozók Szakszervezete
- a munkáltatói jogkör gyakorlója részéről Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város kultúráért felelős alpolgármestere és dr. Ipkovich György önkormányzati képviselő

Milyen pályázatra mondott most igent a szakmai bizottság?

Ahogy a legfrissebb pályázatának legelején Jordán Tamás meg is fogalmazta, a jelenlegi dolgozata némileg eltér a 2017. február 21-én beadottétól. A változás egyik eleme az, hogy azóta véglegessé vált a 2017/18 -as évad műsorterve, frissítették a gazdasági mutatókat és hozzáírták a pályázathoz az időközben elért eredményeiket is. A legfőbb változás azonban - jegyezte meg lapunknak korábban Jordán Tamás - hogy kidolgozták, mi mindennel szeretné segíteni a színház Szombathelyt az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséhez, például régiós kortárs dráma fesztivál megrendezésével és testvérvárosi együttműködéssel.

További újdonságok, amiket Jordán koncepciójában felvázol:

 • A 2017/18-as szezonban új elemként jelenik meg, hogy egyes bérletek nem 4, hanem 5 előadást tartalmaznak, és ezek egyike egy kamaraopera, jelesül Rossini: A sevillai borbély című vígoperája lesz.
 • Drámapedagógiai foglalkozások: például "Minőség és megbízhatóság” csoportra épülő dráma belső problémával drámaóra a Nagy Lajos Gimnázium diákjainak.
 • Kortárs drámák régiós fesztiválja Szombathelyen
 • Később egy szombathelyi kortárs drámaszínházi fesztivál létrehozásában is gondolkodnak
 • Szombathely testvérvárosainak bemutatása
 • Tagság az Európai Színházi Konvencióban
 • Jordán Tamás anyagát egészében itt letöltheti!

  ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra

  Tovább az oldalra