A szakmai bizottság is Szabó Tibort szeretné a szombathelyi színház élére

Óvatosan merjük kijelenteni, hogy eldőlt.

Lapunk az utóbbi időben többször foglalkozott a Weöres Sándor Színház új igazgatójának az ügyével.

Az intézmény azért kap új vezetőt, mert Jordán Tamás január 31-én nyugdíjba megy, és már korábban jelezte: nem kívánja megpályázni az posztot.

Két héttel ezelőtt már volt egy választás A szombathelyi színház dolgozóinak többsége Szabó Tibort látná szívesen igazgatónak 2020. September 26. 13:21 , amikor a színház dolgozóit kérdezték meg, hogy ők kit látnának szívesen az igazgatói székben a két pályázó közül. 20503

A 82 szavazásra jogosult dolgozó közül 77 adta le a voksát, 55 szavazatot kapott Szabó Tibor, a WSSZ színművésze, míg Harsányi Sulyom Lászlónak 22 támogatója volt.

De mindez csak afféle előjáték volt, merthogy a színház állásfoglalása csak egyetlen szavazatnak (véleménynek) számít abban a szakmai bizottságban, amely ma délután ült össze Szombathelyen.

Szabó Tibor
Mészáros Zsolt

A városháza lapunknak megerősítette, hogy a Savaria Fórum korábbi értesülései helyesek voltak a bizottság összetételét illetően, és azt is megtudtuk: minden bizottsági tag jelen volt az ülésen.

 • Szabó Ágnes (a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója)
 • Szabó K. István rendező (Nemzeti Színház)[/li
 • Szász Zsolt dramaturg (Nemzeti Színház)[/li
 • Szente Vajk színész-rendező, (Kecskeméti Katona József Színház) [/li
 • Fülöp Péter (helyettes államtitkár)[/li
 • Vlahovics Edit (WSSZ )[/li
 • Savanyu Gergely (Színházi Dolgozók Szakszervezete)[/li
 • Horváth Soma (alpolgármester)[/li
 • László Győző (alpolgármester)[/li

  Az polgármesteri kabinet a bizottsági ülés után a következő közleményt adta ki:

  Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2020. június 25-én pályázati felhívást fogadott el a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői igazgatói álláshelyének betöltésére. A pályázati felhívásra határidőben két pályázó, Szabó Tibor András és Harsányi Sulyom László nyújtott be pályázatot. A színházi szakmai bizottság 2020. október 8-án, 14.00 órakor Szombathelyen, a Városházán tartotta ülését. A szakmai bizottság a pályázatokat értékelte.

  Harsányi Sulyom László pályázatáról a Bizottság az alábbi összegző véleményt alkotta: pályázata formai szempontból érvényes volt, a pályázó a pályázati feltételeknek megfelel. A Bizottság 3 igen, 6 nem szavazat mellett Harsányi Sulyom László pályázatát nem támogatta .

  Szabó Tibor András pályázatáról a Bizottság az alábbi összegző véleményt alkotta: pályázata formai szempontból érvényes volt, a pályázó a pályázati feltételeknek megfelel. A Bizottság 8 igen, 1 nem szavazat mellett Szabó Tibor András pályázatát támogatta .

  A szakmai bizottság és az önkormányzat illetékes bizottságainak véleménye ismeretében a Közgyűlés bírálja el az ügyvezető igazgatói pályázatot. A Weöres Sándor Színház ügyvezetőjéről a 2020. októberi ülésén dönt a Közgyűlés.

  A végső szót majd a szombathelyi közgyűlés mondja ki, de – fogalmazzunk úgy, hogy - nagyon nagy dolognak kellene történnie ahhoz, ha a végső döntés valami más lenne.

  Frissítés:

  Lapunk információi szerint Fülöp Péter helyettes államtitkár volt az, aki - meglehetősen furcsa módon - egyik pályázót sem szavazta meg.

 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra