A szombathelyi színház dolgozóinak többsége Szabó Tibort látná szívesen igazgatónak

Pénteken szavazás volt a társulatnál.

Ha csak a szombathelyi színház dolgozóin múlna, akkor az intézmény igazgatói székében Szabó Tibor Ismerje meg a Weöres Sándor Színház igazgatói pozíciójára pályázó Szabó Tibor terveit 2020. September 18. 12:31 követné Jordán Tamást.

És a valóságban is nagyon könnyen megvalósulhat ez a forgatókönyv.

A Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft.-ban tegnap szavaztak arról, hogy az intézmény dolgozói kinek a pályázatát támogatják a két jelölt közül.

Habár maga a szavazás anonim volt, lapunk megbízható forrásból értesült a végeredményről.

Ezek szerint a színház 82 szavazásra jogosult dolgozója közül 77 adta le a voksát, és mind érvényesnek is bizonyult.

A 77 szavazat közül 55-öt kapott Szabó Tibor, a WSSZ színművésze, míg Harsányi Sulyom Lászlót 22-en szeretnék igazgatónak.

Szabó Tibor
Mészáros Zsolt

A színház állásfoglalása csak egyetlen szavazatnak számít abban a bizottságban, amely majd javaslatot tesz a igazgató személyére, hogy aztán a végső szót a város képviselőtestülete mondja ki.

Az igazgatói kinevezésnek ez a módja új, így nehéz megmondani, mennyit jelent a színház dolgozóinak véleménye és milyen politikai szálak mozognak a háttérben, de könnyen lehet, a tegnapi szavazás már előrevetít a legvalószínűbb forgatókönyvet.

Új igazgatóra azért van szükség a Weöres Sándor Színházban, mert Jordán Tamás alapító-igazgató január 31-én nyugdíjba vonul, és már korábban jelezte, hogy nem kívánja megpályázni a pozíciót.

A két pályázóról korábban részletesen írtunk Egy belső és egy külső pályázó van a szombathelyi színház igazgatói posztjára 2020. September 16. 12:29 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra