"Szégyen a Jáki úti temető buszvárója" - írta Olvasónk

Aki szemetes buszvárót talál, tegyen bejelentést az önkormányzatnál.

„Szégyen a Jáki úti temetőnél lévő buszváró. Nem értem Szombathely legnagyobb temetőjénél, hogy nézhet ki így a buszváró. Pókhálós, koszos, szemetes.” – írta nemrég Olvasónk, aki hozzátette, több ember véleményét írja le. Szerinte amióta megépült a buszváró, azóta nem újították fel.

Buszváró a Jáki uti temetőnél
Mészáros D. Zsolt

Korábban is kaptunk már olvasói levelet a buszváróval kapcsolatban. Akkor és most is kimentünk a helyszínre. Néhány hónappal ezelőtt valóban szemetes, pókhálós volt, még egy gurulós széket is találtunk a helyszínen.

Buszváró a Jáki uti temetőnél
Mészáros D. Zsolt

Újabb látogatásunkkor is volt szemét, pókháló azonban éppen nem és a gurulós szék is eltűnt.

Nyugat.hu

Megkérdeztük Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármestert a buszvárók takarításával kapcsolatban. Az alpolgármester elmondta, a buszváróknál található szemeteseket hetente ürítik és bizonyos időközönként takarítják is a várókat. Amennyiben a várakozók azt tapasztalják, hogy szemetes egy váró, akkor az önkormányzatnál tegyenek bejelentést. Egyébként nem mindegyiket az önkormányzat kezeli Szombathelyen, de a temetőnél lévőt igen.

Ottjártunkkor éppen fiatalok gyülekeztek a temető parkolójában az esti bandázáshoz. Elképzelhető, hogy ők olykor a buszváróban találnak helyet maguknak és ott élnek “társasági életet”, aminek aztán lesznek látható nyomai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet