Székely János: Ez a föld akkor lesz békésebb, ha minél több olyan ember van, aki nem győzni akar mindenáron

A Szombathelyi Egyházmegye püspöke a Nyugat.hu kamerája előtt kívánt áldott és a szeretet tetteiben bővelkedő boldog új évet.

Székely János , a Szombathelyi Egyházmegye püspöke év végi köszöntőjében elmondta: "ki gondolta volna öt vagy tíz évvel ezelőtt, hogy egy rettenetes világjárvány söpör végig a világon emberek millióinak az életét követelve. Vagy a környezetpusztítás odáig jut, ami sokak szerint szinte már visszafordíthatatlan, hogy az energiaárak szöknek az egekbe" .

Megemlékezik arról, hogy nemrég egy szörnyű háború robbant ki a határainktól alig pár száz kilométerre, elpusztítva, és szinte semmivé téve hatalmas városokat, emberek millióit kényszerítve arra, hogy a hazájukat elhagyják.

"Ki gondolta volna? Szinte inog a lábunk alatt a talaj" - fűzte hozzá.

Székely János: Ez a föld akkor lesz békésebb, ha minél több olyan ember van, aki nem győzni akar mindenáron

Az első üzenetem erre az új esztendőre az, hogy bármennyire is úgy tűnik, megingott az emberiség lába alatt a talaj, ez a világ mégis a teremtő Isten kezében van. Ő alkotta és ő fogja beteljesíteni, így mondja a Biblia, ő az alfa és az omega, a kezdet és a vég, Isten tenyerén van az életünk.

Székely János szavai szerint mi emberek annyi mindent tönkretehetünk, Isten gyönyörű teremtett világát elcsúfítjuk a háborúinkkal, a gyűlöletünkkel, de az ő szeretete mégis hatalmasabb erő.

"Csendes, szelíd, gyöngének tűnő, de hatalmas nagy erő, ő fogja beteljesíteni ezt a világot, nem estünk ki az ő tenyeréből. Talán arra is tanít minket ez a sok baj, tragédia és zűrzavar. Az emberi élet lényege nem ennek a földi világnak a javítgatása. Ez a véges világ soha nem lesz egészen tökéletes" - mondta.

Ami megmarad az életünkből, nem az autók, nem a házak; ezek mind elpusztulnak, ezek mind tönkremennek. Ami az életünkből igazán örökkévaló és megmarad, az emberi személy, a szeretet tettei, a szívünk, a lelkünk, az Istenben elrejtett életünk. Így mondja a Biblia: a tudomány elenyészik, a prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, megmarad a hit, a remény és a szeretet. Ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.

Az egyházmegye püspöke köszöntőjében kiemeli, arra születünk, hogy adjunk. Az emberiség fejlődése nem a mennyiség felé keresendő, nem a birtoklásban, nem a halmozásban, nem a fogyasztásban áll a boldogságunk. Minőségben kellene fejlődnünk.

"Emberi kapcsolatokban, művészetekben, bölcsességben, jóságban, örömben. Ez a föld akkor lesz békésebb, ha minél több olyan ember van, aki nem győzni akar mindenáron, nem a maga jogait keresi és hajtogatja, nem a maga igazát, aki szolgálni akar, adni akar, szeretni akar, aki nagylelkűen, önfeledten, másokat boldogítva él" - tette hozzá Székely János.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video