Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett

Esztétikus nem lesz, de biztonságosabb talán igen. Az elmúlt napokban komoly munkálatoknak lehettek szemtanúi az arra közlekedők.

Nem lenne nehéz vagy tucatnyi szimbolikus példát idetenni, amelyek azt jelzik, hogy Szombathelyen miért nem tartják fontosnak a kerékpáros közlekedést a döntéshozók.

A listán előkelő helyet foglalna el a Gyöngyös patak melletti bicikliút, amely minden eső után akár velencei gondolákkal is járható, ráadásul két évvel ezelőtt vasoszlopok is megjelentek Középre odacseszett bumfordi vasoszlopok teszik izgalmassá a Szombathelyi bicikliutat 2019. April 18. 09:46 az út közepén.

Ez így akkor így nézett ki:

Vasoszlopok egy szombathelyi kerékpárúton
Szinte pontosan két évvel ezelőtt, 2019. április 17-én készült ez a fotó - Kattintson képre a galériához
Józing Antal

Bár olvasóink egy része teljesen rendben találta a meglehetősen egyedi megoldást, el nem tudjuk képzelni, hogy ez lenne az egyetlen módja, hogy megakadályozzák, hogy autók jöjjenek-menjenek a kerékpárúton.

Hogy okoztak-e balesetet a vascsövek, azt nem tudjuk, mindenesetre az elmúlt napokban komoly munkálatoknak lehetnek szemtanúi az arra közlekedők.

Épül-szépül a Gyöngyös patak melletti bicikliút
Mészáros D. Zsolt

A csövek mindkét oldalán 30-50 centiméterrel kiszélesítik a bicikliutat, így kisebb az esélye, hogy a kormány beleakad a meglehetősen balesetveszélyes műtárgyakba.

Kerékpárút a Perint parti sétányon
Többen használják, mint a stadiont?
Mészáros D. Zsolt

Az már most látszik, hogy a módosított nyomvonal sem lesz túl esztétikus, de egy hangyafaroknyival talán biztonságosabbá válik.

Kerékpárút a Perint parti sétányon
gyanítjuk, hogy a végeredmény nem lesz szépségdíjas, de legyintünk rá - Kattintson a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Győzelemnek nem nevezném, maximum egy izzadságszagú döntetlennek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Középre odacseszett bumfordi vasoszlopok teszik izgalmassá a Szombathelyi bicikliutat

Az ország talán legveszélyesebb kerékpárútja keresi kihívóját. Szép munka volt!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely