Szemétből készített új haverokat mutatott be Páhi Péter

Ha nincs veled a haverod, akkor csinálj magadnak egyet! Páhi Péter a ház körül talált fémhulladékból készít magának hasznos barátokat.

Nem hétköznapi alkotásait állította ki Szombathely Fő terén Páhi Péter, a Mediawave fesztivál keretében. Pálinkafőző, fröccs készítő, kacsazsíros-kenyérkenő, kutya alakú szalonnasütő lepte meg a járókelőket. Nagy sikert aratott az a humanoid nő, akinek mindkét kebléből bort szürcsölhettek a vállalkozó kedvűek.

Szalonnasütő kutyahaver
Szalonnasütő kutyahaver
Tánczos Mihály

Három éve készítek számomra fontos funkcióval bíró szerkezeteket hulladékanyagból. Nagy lelkesedéssel fogadják az emberek, minden korosztály talál a számára érdekes alkotást. Az alapanyagokat a ház körül fellelt fémhulladékok adják

– mutatta Páhi Péter.

A mester, Páhi Péter és teremtménye, egy az új haverok közül
A mester, Páhi Péter és teremtménye, egy az új haverok közül
Tánczos Mihály

Az biztos, hogy pl. a hal alakú házi pálinkafőzőt látva vakargathatnák a fejüket a fináncok. A szobrok "új haverok", a fővárosban hagyott barátok pótlására és mindegyiknek van valamilyen fontos funkciója. Úgy tűnik, az univerzális haver kifejlesztése még várat magára, de ez talán nem is baj, hiszen így minden főbb feladathoz új és új barátokat épít magának a művész.

Ajánljuk megtekintésre Páhi Péter honlapját, ahol a Fő téren látott haverokon túl továbbiakat is találhat a látogató. Láttunk például csajozós nyúlhavert, forraltbort készítő legyet és Yoda mestert is. Valószínűleg komoly gondban lennének azok, akik értelmezni akarják Páhi Péteren a közismert "madarat tolláról, embert barátjáról" mondást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód