Szemétkupac bizalmas iratokkal - Tizenkét napig hevert a szombathelyi utca szélén

Adótartozásról szóló értesítő, üzleti és személyes levelezés, forgalmi engedély másolatok...

Május 23-án hajnalban került a szombathelyi Rumi út egyik háza elé egy zsák szemét. Mi három nappal később futottunk bele egy balesettől hazafelé tartva. Akkor készítettünk egy képet, érdekességként, de nem gondoltuk, hogy a szemétkupacot még viszont látjuk.

Szemétkupac hevert 12 napig Szombathely forgalmas útjának a szélén
Ezt a képet lőttük május 26-án
Tánczos Mihály

Pedig június 4-én ez történt. Magunk sem akartuk elhinni, hogy ugyanarról a kupacról van szó, ezért megálltunk és megkérdeztük az egyik szomszédot, aki elmondta, hogy ez a kupac valóban az a kupac. Kétnaponta lefotózta valamilyen szerv, aztán semmi nem történt.

Szemétkupac hevert 12 napig Szombathely forgalmas útjának a szélén
Ez a kép június 4-én készült, ugyanarról a szemétkupacról
Tánczos Mihály

Mi is lefényképeztük, de egy kicsivel többet is tettünk. Hogy mit? Az kiderül a videóból.

A szemétkupac tehát 12 nap elteltével eltűnt. Sajnáljuk, ha esetleg elrontottunk egy rekordkísérletet, ami "a leghosszabb ideig főút mellett heverő zavaró szemétkupac" kitüntető címért zajlott volna. Korábban többször is csináltunk már ilyet, most viszont rögzítettük is az eseményeket és közzétesszük, hátha többen is úgy gondolják, hogy a sopánkodás és fotózás helyett (vagy mellett) lehet tenni is a bosszantó dolgok ellen.

Kínos dolgok a szemét között

A szemétben egy közeli autóház iratait, céges és privát levelezését, ételmaradékot és sok cigarettacsikket találtunk. Biztosra vesszük, hogy nem a cég dobta ki a zsákot az út szélére, hiszen nem valószínű, hogy örülnek annak, ha a NAV adótartozásukról szóló levelét fújja a szél az utcában, illetve a forgalmi engedélyek fénymásolatának sem örülnének az eredeti tulajdonosok. Tanulság: a kényes iratokat célszerű ledarálni és nem egyszerűen kidobni a szemétbe.

Szemétkupac hevert 12 napig Szombathely forgalmas útjának a szélén
Szemétkupac hevert 12 napig Szombathely forgalmas útjának a szélén
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek