Olaszországból érkezett a Szent Márton festmény Szombathelyre

Bekay Nagy Maya alkotása a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva.

Ma mutatták be a Szombathelyi Képtárban a Szent Márton festményt, amit Bekay Nagy Maya készített. A festőnő negyven éve él Olaszországban, jelenleg a Velencei Szépművészeti Akadémián tanít.

Szent Márton festmény bemutatása
Ez volna a festmény - a képre kattintva galéria nyílik
Vágvölgyi Bálint

Nagy méretű festménye, amely Szent Mártont ábrázolja a köpenymegosztás pillanatában, direkt erre az alkalomra készült

- mondta el a sajtótájékoztatón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója.

A festményen Szent Márton és a koldus alakja könnyed vonalvezetésű, köpenyének drapériája pedig lágy esésű, nagyon plasztikusan van megfestve.

A festményt Cebula Anna, a Képtár igazgatója mutatta be
Vágvölgyi Bálint

Az itt látható képen a többi alkotásához hasonlóan a művésznő nem csak képi ábrázolást alkalmaz, hanem írásos magyarázatot is ad a nézőknek. Ezen felül Nagy Maya a heraldikát is segítségül hívja képei megértéséhez.

Lehet, hogy itt is marad

A kép a következő hetekben a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva Nagy Maya egyéb alkotásaival együtt, további sorsa azonban egyelőre ismeretlen, de az sem kizárt, hogy a művésznő a városnak ajándékozza.

Igen, ajándékozza, mert mint kiderült, a festmény valószínűleg akkor is megszületett volna, ha a város nem tart rá igényt, épp ezért semmilyen költséggel nem jár Szombathely számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra