Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországból érkezett a Szent Márton festmény Szombathelyre

Bekay Nagy Maya alkotása a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma mutatták be a Szombathelyi Képtárban a Szent Márton festményt, amit Bekay Nagy Maya készített. A festőnő negyven éve él Olaszországban, jelenleg a Velencei Szépművészeti Akadémián tanít.

Szent Márton festmény bemutatása
Ez volna a festmény - a képre kattintva galéria nyílik
Vágvölgyi Bálint

Nagy méretű festménye, amely Szent Mártont ábrázolja a köpenymegosztás pillanatában, direkt erre az alkalomra készült

- mondta el a sajtótájékoztatón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója.

A festményen Szent Márton és a koldus alakja könnyed vonalvezetésű, köpenyének drapériája pedig lágy esésű, nagyon plasztikusan van megfestve.

A festményt Cebula Anna, a Képtár igazgatója mutatta be
Vágvölgyi Bálint

Az itt látható képen a többi alkotásához hasonlóan a művésznő nem csak képi ábrázolást alkalmaz, hanem írásos magyarázatot is ad a nézőknek. Ezen felül Nagy Maya a heraldikát is segítségül hívja képei megértéséhez.

Lehet, hogy itt is marad

A kép a következő hetekben a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva Nagy Maya egyéb alkotásaival együtt, további sorsa azonban egyelőre ismeretlen, de az sem kizárt, hogy a művésznő a városnak ajándékozza.

Igen, ajándékozza, mert mint kiderült, a festmény valószínűleg akkor is megszületett volna, ha a város nem tart rá igényt, épp ezért semmilyen költséggel nem jár Szombathely számára.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés