Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországból érkezett a Szent Márton festmény Szombathelyre

Bekay Nagy Maya alkotása a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma mutatták be a Szombathelyi Képtárban a Szent Márton festményt, amit Bekay Nagy Maya készített. A festőnő negyven éve él Olaszországban, jelenleg a Velencei Szépművészeti Akadémián tanít.

Szent Márton festmény bemutatása
Ez volna a festmény - a képre kattintva galéria nyílik
Vágvölgyi Bálint
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Nagy méretű festménye, amely Szent Mártont ábrázolja a köpenymegosztás pillanatában, direkt erre az alkalomra készült

- mondta el a sajtótájékoztatón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója.

A festményen Szent Márton és a koldus alakja könnyed vonalvezetésű, köpenyének drapériája pedig lágy esésű, nagyon plasztikusan van megfestve.

A festményt Cebula Anna, a Képtár igazgatója mutatta be
Vágvölgyi Bálint

Az itt látható képen a többi alkotásához hasonlóan a művésznő nem csak képi ábrázolást alkalmaz, hanem írásos magyarázatot is ad a nézőknek. Ezen felül Nagy Maya a heraldikát is segítségül hívja képei megértéséhez.

Lehet, hogy itt is marad

A kép a következő hetekben a Szombathelyi Képtárban lesz kiállítva Nagy Maya egyéb alkotásaival együtt, további sorsa azonban egyelőre ismeretlen, de az sem kizárt, hogy a művésznő a városnak ajándékozza.

Igen, ajándékozza, mert mint kiderült, a festmény valószínűleg akkor is megszületett volna, ha a város nem tart rá igényt, épp ezért semmilyen költséggel nem jár Szombathely számára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés