Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma a Szent Márton Gála napja - és Jordán Tamás díszpolgárságáé

Este hatkor kezdődik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma este hat órakor kezdődik a Szent Márton Gála az AGORA - Művelődési és Sportházban. 316-ban Savariában, a mai Szombathelyen született Szent Márton, Európa egyik legnépszerűbb szentje. Szülővárosában ezen a napon a katonára, a püspökre, Isten alázatos szolgájára emlékeznek. Szent Márton példakép. A jólelkűség, a felebaráti szeretet, betegek a szolidaritás és az egyszerűség példaképe. Évezredeken átívelő szellemi örökségét a szombathelyiek is büszkén őrzik.

Szent Márton ünnepén Szombathely város a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért. Közel három évtizedes hagyományt követve, a város gálaműsor keretében adja át legmagasabb kitüntetéseit. Az estén ünnepi köszöntőt mond: Dr. Nemény András Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere. Közreműködnek: Isis Big Band, Szent Márton Kórus, Falusi Mariann és Sárik Péter, Ungaresca Táncegyüttes, Alföldi Róbert és a Mágikus Mintha.

Ami biztos, hogy Jordán Tamás díszpolgári címet kap, erről közgyűlési határozat született. A többi kitüntetettről pedig azonnal beszámolunk este nyolc óra tájban.

Teljesen szombathelyi lett a direktor
Savaria Turizmus Nonprofit Kft.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés