Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtaláltuk a szombathelyi Szentlélek patika műemlékbútorait

Patikamúzeum még mindig nincs, de már körvonalazódnak a dolgok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régóta megoldatlan a Szentlélek patika ügye, mert a 274 éves gyógyszertár bútorzata műemléki védettség alatt áll, és elméletileg egy múzeumot kellett volna létrehozni, ahol ezeket meg lehet nézni. Ehhez képest a bútorokat restaurátor segítségével szétszerelték és raktárba szállították felújításra.

Nem egy mai történetről van szó, hiszen:
- A Szentlélek patikát 1736-ban alapították,
- 274 év működés után 2010-ben zárt be Bezárt a 274 éves gyógyszertár Szombathelyen 2010. January 21. 07:33 ,
- A bútorzata 1965. óta műemléki védettség alatt áll,
- Jelenleg a BENU Magyarország Zrt. tulajdonában vannak a bútorok,
- Utólagos beleegyezéssel az Invest Eastern Europe Kft. restauráltatja, és próbálja új helyre beépíttetni a bútorokat,
- Az ügyben pedig a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ az illetékes hivatal, akik még nem engedélyezték az új helyre költöztetést.

Valószínűleg nem itt lesz a patikamúzeum
Garai Antal Atom

Telefonon beszéltünk az Invest Eastern Europe Kft. vezetőjével, aki nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, azt viszont mégis elárulta, hogy a bútorok egy raktárban vannak, és egyeztetéseket folytat a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központtal , hogy a Szentlélek patika bútorait egy új helyre tudják beépíteni, mivel az egykori gyógyszertár helyén most az egyik mobilszolgáltatónak van márkaboltja.

A Forster Központot is kérdeztük az ügyben Hová lettek a bezárt Szentlélek patika műemlék bútorai? 2015. October 25. 09:22 , de még mindig nem sikerült megfogalmazniuk a válaszlevelet, pedig már nagyon kíváncsian várjuk az álláspontjukat a patikabútorzattal kapcsolatban. De a hivatal malmai lassan őrölnek, annak ellenére, hogy Magyarország jobban teljesít.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Hová lettek a bezárt Szentlélek patika műemlék bútorai?

A szombathelyi Patikamúzeumba kerültek. Hogy az meg hol van? Azt meg senki sem tudja!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra