Szenvednek a civilek, hamarosan halottasházakká válhatnak a gázai kórházak

Néhány órán belül elfogy az áram.

„Semmiféle áram nem lesz, nem nyitjuk ki a vízcsapot, és nem léphet be egyetlen üzemanyagszállító teherautó sem, amíg ki nem szabadulnak az elrabolt emberek”

– ezt üzente a Hamásznak Israel Katz, Izrael energiaügyi minisztere.

Mint a Telex írja, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) adatai szerint ugyanis legalább 130 túsz van Gázában, de más becslések szerint akár a 200 is elérheti az elrabolt és fogvatarott emberek száma.

Mindeközben a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) arra hívja fel a figyelmet, hogy a háború miatt főleg a civilek szenvednek, ezért kérik a szemben álló feleket, hogy legyenek rájuk tekintettel. Emellett figyelmeztetnek arra is, hogy rövidesen halottasházakká válhatnak a gázai kórházak az áramkimaradások miatt. Szerdán ugyanis üzemanyaghiány miatt leállt a Gázai övezet egyetlen erőműve, így a kórházak is generátorokból próbálnak energiát nyerni.

„Veszélyben vannak az inkubátorban lévő csecsemők és az oxigénre szoruló idős betegek is. Leáll a vesedialízis, és röntgenfelvételeket sem lehet készíteni. (...) Úgy értesültünk, hogy még van üzemanyag a generátorokban, de valószínűleg csak néhány órára elég” – mondta Fabrizio Carboni, az ICRC közel- és közel-keleti regionális igazgatója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló