Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Szeptember 19-én lesz II. Erzsébet királynő temetése

Szeptember 19-én vesznek végső búcsút II. Erzsébet királynőtől - jelentette be szombaton a Buckingham-palota.

A néhai brit királynőt életének 97., uralkodásának 71. évében, csütörtök este Elhunyt II. Erzsébet királynő 2022. September 08. 19:49 érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó, aki III. Károly néven lépett trónra.

Az udvar szombati tájékoztatása szerint a néhai uralkodó koporsóját kedden szállítják repülőgéppel a skóciai fővárosból, Edinburghból Londonba. A koporsót először a Buckingham-palotába viszik, majd átszállítják a parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy napra felravatalozzák.

A búcsúszertartás a közeli Westminster-apátságban, a monarchia ősi koronázó templomában lesz. A temetés napjára III. Károly király kezdeményezésére a brit kormány munkaszünetet hirdetett.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek