Eddig: 1 529 863 / 3 000 000 Ft, 39 támogató. Még9nap.
Légy része az igazságnak!

Szeptembertől nagy változás jöhet a katásoknál

Már csak magánszemélyektől származhat majd bevételük a katásoknak.

Benyújtotta a kormány az új katatörvényt, melynek értelmében 18 millió forintra emelhetik a katás bevételi értékhatárt, havi 50 ezres adót kell majd fizetniük a kisvállalkozóknak és csak azok választhatják majd ezt az új adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók – mint például a szépségipari dolgozók. Minderről a Pénzügyminisztérium számolt be közleményben.

Ez tehát azt jelenti, hogy az új katásoknak már csak magánszemélyektől származhat bevétele. Kivételek a taxis személyszállítást végzők, náluk ugyanis a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan megvalósíthatatlan lenne a gyakorlatban – írja a Telex.

A kormány közleménye szerint azért van szükség az új szabályozásra, mert „a beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosították. Az új kata megszünteti a visszaéléseket, emellett kedvezőbb feltételeket kínál a lakosságnak értékesítő legkisebb vállalkozóknak”.

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, szeptember 1-jén hatályba lépnek az új kataszabályok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra