Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aláírták a duális gépészmérnök-képzés további működéséről szóló szerződést Szombathelyen

Az önkormányzat, az ELTE és 13, a képzésben részt vevő cég írta alá a megállapodást.

Szombathely jövője szempontjából kiemelkedően fontos, hogy megmaradjon a gépészmérnök-képzés - mondta Nemény András polgármester a szerződés ünnepélyes aláírásakor.

Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Közel két hete írtunk arról 2025-ig marad a gépészmérnök-képzés Szombathelyen, csak alá kell írni a szerződést 2020. October 26. 07:24 , hogy a háromoldalú szerződést hosszú egyeztetések után összeállították a szombathelyi gépészmérnök-képzés működtetéséről szóló szerződést. A szerződés lényege, hogy az ELTE vállalja, hogy a képzést legalább öt évig működtetik, az önkormányzat azt, hogy évente 120 millió forinttal támogatja a képzést, a vállalatok pedig azt, hogy biztosítják a duális képzéshez szükséges gyakorlat helyeket.

Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Az előkészített szerződést a múlt heti közgyűlésen is megszavazták a képviselők, a hivatalos aláírás történt meg ma. Borhy László, az ELTE rektora kijelentette, alapvető érdekük, hogy fenntartsák és fejlesszék ezt a képzést.

A polgármester hozzátette, bár a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben más feladatokra kell összpontosítani, és a képzés támogatása sokba kerül, de nem sajnálják a pénzt, mert tudják, hogy megtérül.

Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

A gyakorlati képzőhelyeket nyújtó vállalatok nevében Mándli Péter, a BPW vezérigazgatója szólalt fel, aki elmondta, a szerződés biztosítja a számukra is fontos képzés megtartását, és azt, hogy a vállalathoz frissen végzett gépészmérnökök mennek majd dolgozni.

Az ELTE SEK gépészmérnök-képzésén két évfolyam már végzett, a friss diplomások 70 százaléka elhelyezkedett a képzőhelyeket nyújtó cégeknél. Az idén 26 hallgatóval indult az új évfolyam.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra