Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világjárvány miatt szétszedik a szombathelyi háziorvosi rendszert

A koronavírus-gyanús betegek a városháza melletti Kossuth 11.-be lesznek irányítva, a többiek a Kiskar utcába.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk nem is olyan régen írt Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét January 20. 15:21 a szombathelyi Kossuth utca 11.-ről.

Az apropó az volt, hogy kiköltözött belőle a Szombathelyi Tankerület Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét January 20. 15:21 , amely addig ingyen használhatta az önkormányzat, pontosabban a Szova épületét.

Akkor még azt találgattuk, hogy vajon milyen új funkciója, bérlője lesz uniós pénzekből szépen rendbe tett üzleti tömbnek.

Bevalljuk, a legvadabb álmunkban sem gondoltunk arra, hogy az épületnek egyszer majd egy világjárvány elleni harcban lesz stratégia szerepe.

Márpedig most nagyon így állnak a dolgok.

Müller Cecília országos tisztifőorvos egy mai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy „a háziorvosi alapellátásban külön ellátó egységeket alakítanak ki az akut légúti megbetegedésekben szenvedőknek” , a minden más panasszal a háziorvoshoz fordulók részére pedig egy másik egységet hoznak létre, így őket fizikailag is elkülönítik a légúti megbetegedésben szenvedőktől.

Szombathely, Kossuth utca 11. - Ide kell majd menni a korona-vírus gyanúval
Józing Antal

Ezzel összecseng a szombathelyi polgármester tegnap esti bejelentése Nemény András: Koronavírus-fertőzött, más betegség miatt kezelt beteget találtak a Markusovszky kórházban March 23. 19:41 .

Nemény András már konkrétumokat is mondott.

Ezek szerint Szombathelyen a fent említett Kossuth utca 11.-ben lenne a „koronavírus-rendelő”, azaz ide kerülnek majd azok, akik ennek a betegségnek a gyanújával hívják fel az orvost, míg a többi beteg a tervek szerint a Kiskar utcai rendelőbe lesz irényítva.

Ez utóbbit a múlt évben újították fel Puskás Tivadar egyik utolsó avatása: 13 milliót költöttek a Kiskar utcai rendelőkre 2019. October 10. 12:18 .

A polgármester arról is beszélt, hogy a gyerekeknek elvileg majd a Váci utcai rendelőbe kell menniük, ahol meg tudják oldani a két ellátás elkülönítését.

Mindez már a jövő héten indulna.

Nemény András videobeszédében Nemény András: Koronavírus-fertőzött, más betegség miatt kezelt beteget találtak a Markusovszky kórházban March 23. 19:41 arra is kitért, hogy a szombathelyi háziorvosok már most sok olyan beteggel találkoznak, akikről azt gondolják, hogy koronavírussal fertőzöttek.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés