A világjárvány miatt szétszedik a szombathelyi háziorvosi rendszert

A koronavírus-gyanús betegek a városháza melletti Kossuth 11.-be lesznek irányítva, a többiek a Kiskar utcába.

Lapunk nem is olyan régen írt Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét 2020. January 20. 15:21 a szombathelyi Kossuth utca 11.-ről.

Az apropó az volt, hogy kiköltözött belőle a Szombathelyi Tankerület Költözik a Szombathelyi Tankerületi Központ, mert kinőtte az épületét 2020. January 20. 15:21 , amely addig ingyen használhatta az önkormányzat, pontosabban a Szova épületét.

Akkor még azt találgattuk, hogy vajon milyen új funkciója, bérlője lesz uniós pénzekből szépen rendbe tett üzleti tömbnek.

Bevalljuk, a legvadabb álmunkban sem gondoltunk arra, hogy az épületnek egyszer majd egy világjárvány elleni harcban lesz stratégia szerepe.

Márpedig most nagyon így állnak a dolgok.

Müller Cecília országos tisztifőorvos egy mai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy „a háziorvosi alapellátásban külön ellátó egységeket alakítanak ki az akut légúti megbetegedésekben szenvedőknek”, a minden más panasszal a háziorvoshoz fordulók részére pedig egy másik egységet hoznak létre, így őket fizikailag is elkülönítik a légúti megbetegedésben szenvedőktől.

Szombathely, Kossuth utca 11. - Ide kell majd menni a korona-vírus gyanúval
Józing Antal

Ezzel összecseng a szombathelyi polgármester tegnap esti bejelentése Nemény András: Koronavírus-fertőzött, más betegség miatt kezelt beteget találtak a Markusovszky kórházban 2020. March 23. 19:41 .

Nemény András már konkrétumokat is mondott.

Ezek szerint Szombathelyen a fent említett Kossuth utca 11.-ben lenne a „koronavírus-rendelő”, azaz ide kerülnek majd azok, akik ennek a betegségnek a gyanújával hívják fel az orvost, míg a többi beteg a tervek szerint a Kiskar utcai rendelőbe lesz irényítva.

Ez utóbbit a múlt évben újították fel Puskás Tivadar egyik utolsó avatása: 13 milliót költöttek a Kiskar utcai rendelőkre 2019. October 10. 12:18 .

A polgármester arról is beszélt, hogy a gyerekeknek elvileg majd a Váci utcai rendelőbe kell menniük, ahol meg tudják oldani a két ellátás elkülönítését.

Mindez már a jövő héten indulna.

Nemény András videobeszédében Nemény András: Koronavírus-fertőzött, más betegség miatt kezelt beteget találtak a Markusovszky kórházban 2020. March 23. 19:41 arra is kitért, hogy a szombathelyi háziorvosok már most sok olyan beteggel találkoznak, akikről azt gondolják, hogy koronavírussal fertőzöttek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely