Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

„Szétverem a fejed” – Baseballütős konfliktus Körmenden

Verekedés lett a szóváltás vége.

A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügy vádlottjai egy körmendi társasházban laktak. 2020. március 28-án 11 óra körül a II. rendű vádlott a társasház bejárati kapuja előtt az utcán tartózkodott, amikor szóváltásba került az I. rendű vádlottal, aki éppen a szemetet vitte ki az utcán lévő tárolóhoz.

A szóváltás közben az I. rendű vádlott nekiment a II. rendű vádlottnak úgy, hogy őt ököllel mellbe vágta, majd ismét meg akarta őt ütni, amely ütés elől azonban a II. rendű vádlott elhajolt és az I. rendű vádlottat kézzel a földre dobta és a földön őt leszorította.

Amikor az I. rendű vádlott a II. rendű vádlott szorításából kiszabadult, befutott a társasház udvarán keresztül a lakásába és

onnan egy 54 centiméter hosszú fa baseball ütőt hozott ki,

és azt a kezében tartva az udvarról fenyegette meg a még az utcán tartózkodó II. rendű vádlottat azzal, hogy

 • „menjen be az udvarra, ott szétveri a fejét.”
 • A II. rendű vádlott az I. rendű vádlott felszólítására bement az utcáról a társasház belső udvarára – ahonnan a társasház több lakása is nyílik –, s az I. rendű vádlottal szemben megállva közelről azt kiabálta neki, hogy

  akkor üsse meg.

  Aztán folytatódott a verekedés

  Ekkor az I. rendű vádlott eldobta a baseball ütőt és egy alkalommal ököllel megütötte a II. rendű vádlott arcát, amire a II. rendű vádlott is visszaütött, egy alkalommal ököllel megütötte az I. rendű vádlottat a mellkasán.

  Az ütéstől az I. rendű vádlott a földre esett, amire a II. rendű vádlott elkapta az I. rendű vádlott haját és ismét kiabálni kezdett vele, hogy mit képzel, hogy csak úgy nekimegy.

  Közben a verekedésről a társasházban lakóktól tudomást szerzett a II. rendű vádlott édesanyja, aki telefonon értesítette a rendőrséget.

  „A vádlottak által kölcsönösen tanúsított, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás alkalmas volt arra, hogy másokban – így az utcán vagy a társasházban tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen” – olvasható a közleményben.

  Az ítélet

  A Körmendi Járásbíróság az I. rendű vádlottat társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 90 nap elzárásra, míg a II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt 80 óra közérdekű munkára ítélte.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hírek