Szociális bérlakások a volt szombathelyi SZTK épületéből?

Czeglédy Csaba javasolta, hogy készítsenek hasznosítási terveket az épületre.

Vizsgálja meg az önkormányzat, lehetséges lenne-e szociális bérlakásokat kialakítani a volt SZTK jelenleg üresen álló épületében – javasolta Czeglédy Csaba városi képviselő (független) a közgyűlésen.

Czeglédy szerint kész tervek kellenek arra az esetre, ha a kormány hozzájárulna, hogy az önkormányzat lakásokat alakítson ki ott. Hozzátette, Szombathelyen hamarosan lakásvészhelyzet lesz, annyira kevés a kiutalható önkormányzati lakás.

Kovács Dávid

Nemény András polgármester emlékeztetett rá, hogy az önkormányzat megvizsgáltatta az ingatlant, a kormány részéről volt némi puhatolózás Nem kell senkinek a volt szombathelyi SZTK épülete 2021. November 21. 07:06 a városi hasznosításáról. De kiderült, hogy nagyon sokba kerülne a felújítás, amire a városnak most nincs kerete.

Hozzátette azért, ha a következő kormány megfinanszírozna egy felújítási projektet, akkor a város szívesen alakítana ki ott lakásokat, vagy gondolkodna el az épület hasznosításán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet